25 / 04 / 2024

Kemer Belediye Meclisi’nin Şubat toplantısında imar planları oylandı!

 Kemer Belediye Meclisi’nin Şubat toplantısında imar planları oylandı!

Kemer Belediye Meclisi’nin Şubat ayı Toplantısı gündeminde imar planı konuşuldu. Toplantıda Belediye Avukatı Umut Güneş, Kemer Belediyesi'nin gayrimenkulleri hakkında meclise bilgi aktardı.



 

 

 

 

 

Kemer Belediye Meclisi’nin Şubat ayı Toplantısı Belediye Başkanı Necati Topaloğlu Başkanlığı’nda  Şehit Ömer Halisdemir Meclis Toplantı Salonu'nda  gerçekleştirildi.

Milliyet Gazetesi’nde yer alan habere göre; toplantı öncesi  açıklamalarda bulunan Başkan Necati Topaloğlu, geçen hafta Elazığ'da yaşanan depremden dolayı üzgün olduklarını vurgulayarak, Kemer Belediyesi ve halkın depremde mağdur olan vatandaşların yanlarında olduklarını aktardı. Suriye İdlib’de şehit olan 8 askere Allah'tan rahmet, yaralı askerlere de acil şifalar dileyen Başkan Topaloğlu, bir daha böyle acıların yaşanmamasını temennide bulundu. Antalya'da Tour of Antalya Yarışlarının lansman toplantısına da katıldığını anlatan Başkan Topaloğlu, "Yarışların 2. ayağı Kemer'de gerçekleşecek. 21 Şubat'ta yaklaşık 600 bisikletçi Cumhuriyet Meydanı'ndan olacak. Buradan Kumluca'ya hareket edecekler ve oradan da bu yolu kullanıp, Antalya'ya dönecekler. Seneye büyük ihtimalle yarışların büyük kısmını Kemer'e getireceğiz" şeklinde konuştu.

GATAB'dan gelen bir borcumuz daha oldu

Başkan Topaloğlu, özel kalemin bütçesinin 4 milyon lirasının hukuka gittiğini vurgulayarak, "Geçen döneme göre özel kalemden bizim 5 milyon 229 bin lira bir tasarrufumuz olmuş. İlk defa hukuk bize bağlanmış. Özel kaleme kalan para 2 milyon lira. Zaten biz bu parayı kullanmayız gerisin geri iade ederiz. Ama kötü bir haberim var. GATAB zamanında bir şirket personel çalıştırmış ve yemek vermiş. GATAB zamanında ödenmemiş. Kemer Belediyesi'ne aktarılmış ve belediyemiz mahkemeyi kaybetmiş. 3 milyon 200 bin lira olan para 6 milyon 450 lira olmuş. Kısacası GATAB'dan gelen 6 milyon 450 bin lira nur topu gibi bir çocuğumuz oldu" ifadelerini kullandı.

  Kemer Belediye Meclisi’nin Şubat toplantısında imar planları oylandı!


Belediye avukatı Umut Güneş, Kemer Belediyesi'nin gayrimenkulleri hakkında meclise bilgi aktardı. Toplantıda, 2018 ‘de yapılan Sayıştay denetimi hakkında meclis bilgilendirildi. Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü'nün Sosyal Hizmet ve Yardım Yönetmeliği’nde yapılacak değişikliğin görüşülmesi oy çokluğu ile kabul edildi. Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde kullanılmak üzere panelvan ve 2 çift kabin pikap araç alınması ve T cetveline işlenmesi konusu görüşülerek oy çokluğu ile karara bağlandı. Kemer sınırları içerisinde bulunan yapılardaki tente ve gölgelik uygulamasına ilişkin alınan İmar Komisyonu raporu okundu. Raporun okunmasından sonra madde, oy çokluğu ile kabul edildi. Kuzdere Mahallesi'nde mülkiyeti belediyeye ait 51 ada 3 parsel, 52 ada 1 parsel, 61 ada 1 parsel, 515 ada 1, 3 ve 4 parsel, 514 ada 2 ve 3 parsel ile 511 ada 3 parselde imar planı değişikliği için alınan İmar Komisyonu raporu okunmasının ardından oy birliği ile kabul edildi.

Göynük Mahallesi 1, 2, 3. bölge imar planı plan hükmü değişikliklerinin, Arslanbucak ve Kuzdere mahallelerinin imar planı plan hükmü değişikliklerinin görüşülmesi maddeleri oy çokluğu ile kabul edildi. Ocak ayı meclisinde görüşülen ilçede turizmin daha verimli hale getirilmesi için sorunların tespiti ve çözümlerinin belirlenmesi konulu komisyon raporunda değişiklik yapılırken, yeni haliyle mecliste görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi. Mecliste verilen önergelerde ise Kemer İdman Yurdu Spor Kulübü'ne 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 14. maddesinin B bendine istinaden nakdi yardım yapılması konusu görüşüldü. Spor kulübüne oy çokluğu ile 15 bin lira maddi yardım yapılması kararı verildi. Tekirova Mahallesi 22 ada 14 parsel ve 13 ada 4 parselde bulunan bina ve lojmanların kiraya verilmesi önergesi, oy birliği ile 10 yıllığına kiraya verilmesi kararı verildi.
Belediye çalışanlarının kullandığı personel servisi için ödenen ücretin kaldırılması önergesi ise oy birliği ile kabul edildi.

Mecliste, Türkiye Engelliler Vakfı yetkilileri de engellilere yönelik bir park için yer talebinde bulundu ve söz konusu parka ait bir sunum gerçekleştirdi.

Kemer'de imar sorunu çözüldü!

 

 

 

 

 


Geri Dön