18 / 04 / 2024

Kemer Country'nin müteahhidine haciz davası

Kemer Country'nin müteahhidine haciz davası

Güney Konut Organize Yapılar ve sahibi Adil Altay Güney hakkında ihtiyati haciz davası açıldı



İki yıl önce hayatını kaybeden Esat Edin'in sahibi olduğu Kemerburgaz'daki Kemer Country Villaları ve Kemer Orman Evleri'nin de aralarında bulunduğu bir dizi inşaat projesine imza atan Güney Konut Organize Yapılar ve sahibi Adil Altay Güney hakkında ihtiyati haciz davası açıldı.

Çeşitli inşaat şirketlerinde 1970'li yıllardan itibaren yönetici olarak çalışan Adil Altay Güney'in 1990'da kurduğu Güney Konut Organize Yapılar, Portekizli Millenium Bank'tan aldığı 604 bin TL'lik krediyi ödeyemedi. Banka, alacağını tahsil edemeyince mahkemeye gitti. Normal haciz için icra müdürlüğüne gidilirken, Millenium Bank, Güney Yapı için "Kaçma ihtimali var" diyerek ihtiyati haciz davası açmak üzere İstanbul 10'uncu Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvurdu. Bankanın 2 Ekim'deki başvurusu, mahkeme tarafından 5 Ekim'de kabul edildi. Şirket hakkında açılan ihtiyati haciz davasının ise sürdüğü öğrenildi.
 
Villa dekorasyonu da yaptı
İş dünyasının tanınan isimlerinin yaşadığı Kemer Country'de 170 villa inşa eden, aynı bölgede çok sayıda villanın da dekorasyonunu üstlenen Güney Konut'un Edirne, İstanbul Bakırköy ve Silivri'de de konut projeleri bulunuyor.

Kemer Country'nin müteahhidi şirket aleyhine ihtiyati haciz davası açılırken, 2008'de yaşamını yitiren işadamı Esat Edin'in sahibi olduğu Kemer Yapı ve Kemer Golf de iflas erteleme yoluna gitmişti. Kadıköy 4'üncü Asliye Ticaret Mahkemesi'ne iflas erteletme talebiyle başvuran iki şirket, 17 Kasım 2010'a dek iflas erteletti.
Referans/Dinçer Gökçe


Geri Dön