24 / 04 / 2024

Kemer Golf & Country Club, uluslararası Balkanlar'daki en büyük tesis!

Kemer Golf & Country Club, uluslararası Balkanlar'daki en büyük tesis!

Sporun merkezi Kemer Count Avrupa'nın en büyük atlı spor tesislerinden birine ve İstanbul'un tek 18 delikli golf sahasına ev sahipliği yapan Kemer Golf & Country Club, tenis sporunda da bir cazibe merkezi oldu...




Sporun merkezi Kemer Count Avrupa'nın en büyük atlı spor tesislerinden birine ve İstanbul'un tek 18 delikli golf sahasına ev sahipliği yapan Kemer Golf & Country Club, tenis sporunda da bir cazibe merkezi oldu.



9 yıldır Kemer Golf & Country (KG&CC) Club Tenis Kulübü'nde gerçekleştirilen Women's Circuit Tenis Turnuvası, bu yıl da çok çekişmeli maçlara sahne oldu. 2 Kasım tarihinde başlayan turnuvada, Uluslar arası Tenis Federasyonu (The International Tennis Federation ITF) takviminde yer alan, dünya sıralamasında da yeri olan 70 yabancı kadın tenisçi kıyasıya mücadele verdi. 

1991 yılında Orman Bakanlığından 49 yıllığına tahsis alınmış bir sahada gerçekleştirilen Kemer Golf & Country Club yatırımı, 13 tenis kortuyla Türkiye'nin en büyük tenis kulüplerinden biri. 


Sorunlar çözüldü, parladı Türk gençlerinin büyük başarı sergilediği turnuvada Başak Eraydın ve Melis Sezer ikilisi yarı final oynadı. Yine Türk milli takımında da olan Hülya ve Lütfiye Esen kardeşler, double yarı final maçına çıktı. 2013 yılında Balkan Binicilik Şampiyonasının yapıldığı Kemer Golf & Country Club, uluslararası turnuvalarla çok sayıda yerli ve yabancı turisti de ağırlıyor. 


2010 yılından itibaren geçmişten gelen sorunları çözülen tesisin yıldızı yeni yatırımlarla parladı. Tesis sayesinde Göktürk Beldesi, İstanbul'un cazibe merkezlerinden biri haline geldi. Üst kesime hitap eden bir destinasyon durumunu kazanan Göktürk, hafta sonlarında ailelerin çocuklarıyla birlikte vakit geçirdiği ve yaşadığı bir bölge haline geldi. Bölgedeki emlak değerleri, Kemer Golf & Country Club'ın varlığı sayesinde de dikkat çekecek şekilde arttı. 


Çehreyi değiştirdi Bölge, İstanbul'un Avrupa yakasının çöpünün döküldüğü, kömürünün çıktığı, taş ve kum ocaklarının olduğu bir yerden Avrupa çapında emlak projelerinin parladığı ve sosyal projelerin gerçekleştiği bir destinasyon haline geldi. Konumuyla 3. havalimanı, 3. köprü yolları ve bağlantı yolları ile Kanal İstanbul projesinin yanı başındaki yerini aldı. Durum böyle olunca emlak fiyatları dikkat çekici oranda arttı ve bölge inşaat firmalarının gözdesi haline geldi. 


Bölgeyi bu noktaya taşıyan Kemer Golf & Country Club ise hazin bir hikâyeden bugünlere ulaştı. Kemer Country projesinin yaratıcısı olan Esat Edin, 3 çocuğu ile birlikte talihsiz bir kazayla hayatını kaybettiğinde, hayattaki son çocuğuna ağır bir borç yükü kalmıştı. Tesis sahipsiz duruma düşmüş, şirket iflas sürecine girmiş ve tüm faaliyetleri durma noktasına gelmişti. Türk turizmi kazandı Kentin sosyal ve spor hayatında önemli bir yeri olan tesis, son 3 yılda yeniden doğdu. 150 milyon TL'nin üzerinde yatırımla öncelikle geçmiş borçlar temizlendi. Yeni yatırımlarla tesis canlandırıldı. Golf sahaları yenilenerek yerli ve yabancı oyuncuların aradıkları bir golf sahası haline geldi. 


Tesis bir yandan da iş dünyası ve toplumun önde gelen isimlerinin buluşma noktası kimliğini kazandı. Yenilenme çalışmaları sayesinde tesis, Türk turizminin hizmetinde faaliyetini sürdürüyor. Çocuklar sporla tanışıyor Kemer Golf & Country Club, Belgrad Ormanları'nın içinde, yaklaşık 32 bin metrekarelik bir alana yayılmış bir tesis Bölge, İstanbul'un ortasında, hızlı şehir yaşamında yorulan sakinlerini yeşilliği ve doğasıyla adeta bir kır yaşamına götürürken farklı spor dallarıyla tanışmalarını da sağlıyor. 

Yeşili ve sporu bir arada barından konsepti nedeniyle ailelerin de gözdesi. 1995'ten beri hizmet veren, özellikle son yıllarda Türkiye'nin spor aktivitelerinde ağırlığını hissettiren Kemer Golf & Country Club'ın bünyesinde tenis, atlı spor ve golf olmak üzere üç federe kulüp var. 

Ayrıca basketbol, bisiklet, outdoor, trekking, fitness ve yüzme gibi sporlar için de alanlar var. Çocuklarının erken yaşlarda sporla tanışmasını isteyen aileler özellikle tenis, golf ve binicilik öğrenmeleri için bölgeye getiriyor. 


YENİDEN DOĞDU Tesis son 3 yılda yeniden doğdu. 150 milyon TL'nin üzerinde yatırımla öncelikle geçmişten kalan bütün borçlar temizlendi. Yapılan yeni yatırımlarla tesis canlandırıldı. Golf sahaları yenilenerek yerli ve yabancı oyuncuların aradıkları bir golf sahası haline getirildi. Festivaller de burada Kemer Golf&Country Club'da çocuklar ve yetişkinlere yönelik sanat atölyeleri de var. Çocukla burada resim, piyano, gitar, keman, dans başta olmak üzere çeşitli atölyelerde yeteneklerini geliştiriyor, hobiler ediniyor^ Kemer Golf & Country Club, her yıl birçok sosyal etkinliğe de ev sahipliği yapıyor. _ Müzikseverlerin kaçırmadıgı ChıllOut ve yan yana dizilmiş stantlarda usta şefler tarafından pişirilen yemeklerin tadıldığı İstanbul Lezzet Festivali gibi. 


Tesiste gerçekleşen büyük turnuvalar yanı sıra AÜıspor İlkbahar Binicilik Festivali, Tenis Türkiye Yaz Kupaları, Engel Atlama Başbakanlık Kupası ve Bahar Festivali, Kış Binicilik Festivali, Engel Atlama Türkiye Şampiyonası, Balkan Şampiyonası, Uluslararası İstanbul Horse Shovv etkinliklerini meraklıları kaçırmıyor. 


Belgrad Ormanları'ndaki tesiste, üstün kalitede 73 parlık 18 delikli golf sahasında ise yeni başlayanlardan profesyonellere kadar birçok seviyedeki sporcu için özel parkurlar bulunuyor. Uluslararası profesyonel turnuvalara ev sahipliği yapan saha, yılın hemen hemen her ayı açık. 2 bin dönümlük bir biniş parkurunun olduğu spor tesisleri ise kapalı ve açık alanlarıyla Balkanların en büyük atlı spor tesisi. Türk milli takımına mensup sporcuların birçoğu da burada antrenman yapıyor. 


Bir adet kapalı, üç adet çadır ve iki adet de açık manej var. Açık manej ışıklandırıldığı için gece müsabakaları da düzenleniyor. Uluslararası çapta sporcuların yetiştiği kulüpte, bu yıl Bulgaristan'da yapılan Dresaj Balkan Şampiyonasında genç binicilerden, Karla Nahmiyaz, Rotem İbrahimzade ve Defne Morova takım halinde Dresaj Gençler Balkan Şampiyonu, ferdi branşta ise Karla Nahmiyas rekor puanla (75 puan), Dresaj Gençler Balkan Şampiyonu oldular. 



Milliyet Gazetesi 


Geri Dön