11 / 05 / 2024

Kemer Golf-Country'e izin çıktı!

Kemer Golf-Country'e izin çıktı!

Demirören-Uzun ortaklığı Kemer Golf&Country için gerekli izni aldı



Kemer Yapı ve Kemer Golf Turizm'in iflas erteleme başvurusunu kabul ederek şirketlere kayyum atayan Kadıköy 4. Asliye Ticaret Mahkemesi dün verdiği kararla açık kapalı manejler, tenis kortları, sosyal tesis ve golf sahasından oluşan Kemer Golf&Country'nin üst kullanım hakkını Yıldırım Demirören-Tuncay Uzun ortaklığına devretti.

Edin Ailesi'nin Kemerburgaz'da dünyada bile benzerine zor rastlanır hoşlukta kurduğu Kemer Country projesinin Golf&Country Club bölümü Yıldırım Demirören ve Tuncay Uzun'un yüzde 50-50 payla kurduğu ortaklığın oldu. Sözkonusu Club bünyesinde başta 295 dönüm üzerine yayılan golf alanı ile SPA, restoranlar ve cafeler'in olduğu sosyal tesis, açık kapalı manejler ve tenis kortları bulunuyor.

Sözkonusu bölümü devralmak için, Kemer Yapı ve Kemer Golf Turizm'in iflas erteleme başvurusunu karara bağlayan ve şirketlerin tüm icraatlarından bire bir sorumlu olan Kadıköy 4. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvuran Demirören ve Uzun ortaklığı dün bekledikleri kararı çıkardı.

Mahkeme'den çıkan kararın ardından Kemer Yapı'nın üzerine olan tapunun yeni kurulan ortaklığa devri yapılacak. Bu tapu devri için Orman Bakanlığı'nın da onayı gerekiyor. Mahkeme kararından sonra Bakanlık onayının da kısa sürede çıkması bekleniyor.

Golf oteli yapılacak

Yıldırım Demirören'in avukatı Osman Hacıbekiroğlu, bekledikleri Mahkeme kararının dün çıktığını söyledi. Hacıbekiroğlu, sözkonusu satın almayı gerçekleştirmek için Kemer Country sakinleri ile anlaştıklarına dikkat çekti. Projeye ilk start verilirken oluşan projenin dışında kesinlikle başka bir yapılaşma olmayacağını belirten Hacıbekiroğlu, sadece proje dahilinde yer alan golf oteli ve kongre merkezi tesislerini hayata geçireceklerini, bunun da devir için bir şart olduğuna dikkat çekti.

Otel ve kongre merkezinin inşası için derhal çalışmalara başlayacaklarının kaydeden Hacıbekiroğlu, onay süreci ile paralel inşaat firmaları ile de görüştüklerini yatırıma hemen başlamayı istediklerini açıkladı. Hacıbekiroğlu Mahkeme kararının üst kullanım devri için çok büyük öneme sahip olduğunu belirtirken, tapu devri için Orman Bakanlığı'nın onayının da gerektiğine işaret etti. Bu onayın da çıkmasının ardından inşaata hemen başlanacağını kaydeden Hacıbekiroğlu sözkonusu otel ve kongre merkezi yatırımının toplam maliyetinin ise 40-50 milyon dolardan daha az olmayacağını golf otelinin en az 80 odalı olarak planlanacağını sözlerine ekledi.

Kemer sakinleri rahat olsun golf alanı imara açılmayacak

Esat Edin'in avukatlarının iflas erteleme talebiyle Kadıköy 4. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne sunduğu raporda 295 dönümlük golf alanından sözediliyor ve "Burası yoğun yerleşim alanı içinde kaldığı için imar değişiklik talebi mümkündür" deniyordu. Aynı raporda şayet imar değişikliği sağlanırsa golf sahasının en az 200 ile 300 milyon dolar arasında bir değer ortaya çıkaracağına da işaret ediliyordu. Kemer Country sakinlerini de en çok endişelendiren konu sözkonusu arazinin imara açılmasıydı. Şayet burada bir imar değişikliği doğal güzelliğin bozulmasından ve evlerinin değerinin düşmesinden endişe ediyorlardı. Ancak sözkonusu arazinin üst kullanım hakkını alan Yıldırım Demirören ve ortağı Tuncay Uzun kesinlikle bölgenin mevcut yapısını bozmayacaklarını belirtti.

Demirören'in avukatı Osman Hacıbekiroğlu "Bu kararın anlamı 5-6 yıllık kavga bitmiş demektir. Burada evi olan Kemer Country sakinleri rahat olsunlar. Projenin dışında buraya herhangi birşey yapılması, golf alanının imara açılması gibi bir durum kesinlikle sözkonusu değil. Zaten bölgede imar hakkı yüzde 6 ile de sınırlandırılmıştır" diye konuştu.

Demirören'in ortağı Fenerbahçe Kulübü As Başkanı

SON iki haftaya girilirken şampiyonluğun en büyük adayı olan Beşiktaş'ın Başkanı Yıldırım Demirören'in Kemer Golf&Country operasyonundaki ortağı oldukça ilginç bir isim. 1967 doğumlu Malatyalı işadamı Tuncay Uzun, Fenerbahçe Spor Kulübü yönetiminde As Başkan. Aynı zamanda kulüpte Spor Ürünleri A.Ş. sorumlusu. Spor arenasında rakip, iş hayatında ortak olan ikili, söz konusu devir için Golf Spor Faaliyetleri ve Turizm Yatırımları A.Ş. adında, 10 milyon lira sermayeli bir şirket kurdu. Şirketin tescili 13 Mayıs'ta gerçekleşti, yönetim kurulunda Başkan Yıldırım Demirören, Başkan Yardımcısı Tuncay Uzun, yönetim kurulu üyeleri ise Fikret Tayfun Demirören ve Turgay Uzun olarak yer alıyor.

Sele kapılan Esat Edin'in borçlarının yüzde 50'si ödeniyor

Kemer Country projesinin sahibi Esat Edin, elim bir kazada üç çocuğu ile hayatını kaybetmeden önce İcra İflas Kanunu'nun 179'uncu maddesinden yararlanmak için mahkemeye başvurmuştu. Edin'in Kemer Golf Turizm ve Kemer Yapı'dan kaynaklı yaklaşık 55 milyon dolar borcu vardı.

Kadıköy 4. Asliye Ticaret Mahkemesi, 10 Eylül 2008'de iflas erteleme başvurusunu kabul etti. İki firmaya da kayyum atandı. Ancak bu karardan sadece 25 gün sonra Esat Edin, Şeker Bayramı'nın ikinci günü 7,10 ve 12 yaşındaki üç çocuğu ile birlikte kamp yaptıkları Edremit Zeytinli'de sele kapılarak can verdi. Demirören ve Uzun ortaklığının Golf&Country Club'ı devralmasıyla birlikte Esat Edin'in bankalara olan borçlarının yaklaşık 25 milyon dolarlık kısmının kapatılacağı belirtiliyor.
Vatan


Geri Dön