25 / 04 / 2024

Kemer Okulları modern bir komplekse taşınıyor!

Kemer Okulları modern bir komplekse taşınıyor!

Zeynep Mutlu Vakfı Kemer Okulları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne rağmen, öğrencilerini okulsuz bırakmıyor



Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serdar Mutlu: "Hiçbir öğrencimiz mağdur olmayacak. 23 Eylül'de normal zamanında eğitime başlayacağız. Türkiye'de birçok köklü okulu kıskandıracak modern bir komplekse taşınıyoruz" dedi.

Geçtiğimiz pazar sabahı 05:30'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerince apar topar yıkılan, önceki gün İstanbul 2. İdare Mahkemesi'nin verdiği "yürütmeyi durdurma" kararıyla yıkımındaki hukuksuzluğun tescillendiği Zeynep Mutlu Eğitim Vakfı (ZMEV) Kemer Okulları 2009-2010 öğretim yılına hiçbir gecikme olmaksızın yeni kampüsünde başlayacak. Eski kampüse yürüme mesafesinde olan yeni komplekste şimdiden hummalı bir çalışma başladı.

Ferit Meriçten'den destek

Yaklaşık 4 bin metrekarelik bir alanda hizmet verecek yeni kampüs oldukça modern bir altyapıya sahip. Öğrenciler eski programlarına bu okulda devam edecek. Kemer Okulları öğrencileri zilyetliği ZMEV'e ait olan eski kampüsün spor salonu, açık ve kapalı spor alanları, yüzme havuzu ve binicilik tesisini de kullanabilecek. Yeni kampüse taşınma hazırlıklarıyla meşgul olan ZMEV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serdar Mutlu şöyle konuştu: "Tebligat kağıdı bize geldiğinde ilk aklımıza gelen çocuklarımız oldu. Bir kısım arkadaşımız can ve mal güvenliğiyle ilgili çalışmaları yürütürken, diğer arkadaşlarımız ise çocuklarımızı mağdur etmemek için çalışmaya başladılar.  

Önümüzde bir çok seçenek vardı. Göktürk'teki bir alandan yıkılan kampüsümüze uzak olduğu vazgeçtik. Daha sonra burayı görür görmez karar verdik. Şimdi eski okulumuzun altyapılarını buraya kuracağız. Okulumuzu 23 Eylül'de eğitim-öğretime hazır bir hale getireceğiz. En az eskisi kadar mükemmel bir okula sahip olacağız. Bu kadar kısa sürede eğitime başlamamızda yerleştiğimiz yeni kompleksin sahibi Ferit Meriçten'in yardımlarının büyük katkısı oldu. Sayın Ferit Meriçten de bu acının bir parçası olmak istedi. Bize kapılarını sonuna kadar açtı. Bizde tüm bu güzelliklerin karşısında mütevelli heyetimize katılmasını rica ettik ve bu ricamızı da kırmadı."

"Yeni kampüs"

Serdar Mutlu yeni kampüse hızlı bir biçimde yerleştiklerini söylerek şunları ekledi.: "İlk etapta 8 bin metrekare olan kompleksin 4 bin metrekaresini kiraladık. Bu alanı hızlı bir şekilde eğitim veren bir komplekse dönüştürüyoruz. Bulunduğumuz binada öğrencilerimiz tamamen güven içerisinde olacak. Okul dışı bölümlerle giriş çıkışlarımız ise tamamen farklı olacak.  

Okulumuzda yine eskisi kadar güzel bir eğitim olacak. Öğrencilerimiz zilyetliği vakfımıza ait olan eski kampüste yine atlarına binecek, açık ve kapalı spor salonundan faydalanacak ve yüzme havuzunu kullanabilecekler. Açtığımız davayı kazanıp eski kampüsümüzü de geri almak istiyoruz. Bunun için mahkeme kararını bekliyoruz."

"Gerekirse taş taşırız"

Yıkımın ardından Türkiye'nin her yerinden birçok destek mesajları aldıklarını belirten Serdar Mutlu şöyle konuştu: "Tüm bunların yanı sıra bizlerle hiçbir zaman irtibatını kesmeyen değerli velilerimiz, ellerinden geleni yapacaklarını defalarca tekrarladılar. Bir çok insan bizlere ulaşıp 'Gerekirse taş taşırız, orada çalışırız. Maddi ve manevi olarak her şekilde yanınızdayız' diyor. 
 
Biz bu olay karşısında inancımızı hiç yitirmedik. Aksine bu olay çağdaş eğitime duyduğumuz inancımızı arttırdı. Akabinde gururlanmamıza sebep oldu. Çağdaş eğitimimizle, çağdaş çocuklar yetiştirmeye devam edeceğiz. En önemlisi de Türkiye'de birçok köklü okulu kıskandıracak bir tesise taşınıyoruz."
Vatan


Geri Dön