28 / 03 / 2024

Kemer Yapı ve Kemer Golf'ün iflasları ertelendi!

Kemer Yapı ve Kemer Golf'ün iflasları ertelendi!

2008'de yaşamını yitiren işadamı Esat Edin'in sahibi olduğu Kemer Yapı ve Kemer Golf'de sorunlar büyüyor



İflasları 17 Kasım 2010'a ertelenen şirketlerde nasıl bir sürecin izleneceği merak ediliyor

Geçen yıl vefat eden işadamı Esat Edin'in sahibi olduğu Kemer Yapı ve Turizm ile Kemer Golf ve Turizm İşletmeciliği Yapı Sanayi Ticaret A.Ş.,  iflas erteletti. Kadıköy 4. Asliye Ticaret Mahkemesi, her iki şirket için de 1 yıl süre ile iflas erteleme kararı aldı. Alınan karar süresi 17  Kasım 2010 tarihinde dolacak.

Patronlar, üst düzey yöneticiler, finans ve sanat dünyasının önde gelen isimleri ve Türkiye'nin sayılı zenginlerinin yaşadığı Kemer Country'nin inşaası Kemer Yapı tarafından gerçekleştirilmişti. Kemer Golf Turizm İşletmeciliği ise, Kemer Country'deki sosyal tesislerin işletmeciliğini üstleniyordu.

Son birkaç yılını borç içinde geçiren Edin, ölmeden önce Kemer Golf ve Kemer Yapı şirketleri için iflas erteleme talebinde bulunmuştu. Finansal açıdan zor duruma düşünce şirketteki hisselerini satışa çıkaran Esat Edin, son dönemlerde haciz olaylarıyla gündemdeydi.

Milyar dolarlık projenin yaratıcısı olan Esat Edin'in 55 milyon dolarlık borç batağına saplandığı ve son dönemlerde büyük sıkıntılar yaşadığı biliniyor. Edin, kurtuluş için bir formül geliştirmişti. Formüle göre, sosyal tesisler ve golf işletmesi, Kemer sakinlerinin kuracağı şirkete devredilecek, bu şirket aracılığı ile sosyal alanların icradan satışı engellenecekti. Esat Edin'in vefat etmesiyle bu plan askıya alındı.

İcradan satışa çıkabilir
Esat Edin'in vefatıyla birlikte her iki şirketin genel müdürlük görevine Fethi Ercan Kefli seçildi. Yönetim kurulu ise Genel Müdür Fethi Ercan Kefli, Seçim Üstündağ ve Ali Ünal'dan oluşuyor,
İflas erteleme tarihine kadar şirketin bilançoları düzelmezse, aralarında ING Bank'ın da bulunduğu alacaklılar, projenin sosyal tesislerini ve golf sahasını icradan satışa çıkartabilecek.

GEÇEN YIL YAŞAMINI YİTİRMİŞTİ
Kemer Country'nin sahibi Esat Edin ve 3 çocuğu, geçen yıl Kaz Dağları'ndaki kampingde sele kapılarak yaşamlarını yitirmişlerdi. 3 Ekim gecesi yaşanan olaydan bir gün sonra dört kişinin de cesedine ulaşılmıştı.  Ünlü işadamı Esat Edin, Şeker Bayramı'nda çocukları 10 yaşındaki Serra 7 yaşındaki Aliye ve 12 yaşındaki Cem'i de yanına alarak, yakınlarının tavsiye ettiği, Edremit ilçesinin Zeytinli beldesi yakınındaki Mehmetalan Köyü sınırları içinde vadide bulunan kampinge gitmişti. Ağaç evlerden oluşan kampinge yerleşen Edin ailesi iki gün başbaşa tatil geçirdikten sonra kaldıkları ağaç eve 50 metre kadar uzaklıktaki dere kenarına da bir çadır kurmuşlardı. Son geceyi çadırda geçiren aile derenin taşması üzerine sele kapılarak yaşamını yitirmişti.
Milliyet/Tebernüş Kireçci


Geri Dön