19 / 04 / 2024

Kenneth Cole, Türkiye'de iki mağaza açacak!

Kenneth Cole, Türkiye'de iki mağaza açacak!

Amerikalı Kenneth Cole Türkiye'ye çift koldan geldi



Altın Küre ödüllü oyuncu Eva Longoria, Gossip Girl dizisiyle üne kavuşan Blake Lively, The O.C dizisinin yıldızı Mischa Barton gibi isimlerin tercih ettiği ünlü Amerikan markası Kenneth Cole, Türk pazarına çift koldan giriyor

2007 yılında Marka Konferansı'na gelen tasarımcı Kenneth Cole'un Park Bravo Group'la yaptığı görüşmeler meyvesini verdi. Cole, nisanın ilk haftasında Akmerkez ve Nişantası City's'de iki farklı konseptte iki mağaza açacak.
La Senza, Nine West gibi özellikle Amerika'nın popüler markalarını Türkiye'ye getiren Park Bravo Group Yönetim Kurulu Üyesi Aslı Özçoban, Nişantaşı City's'de açılacak 80 metrekarelik mağazanın butik bir aksesuar mağazası olduğunu belirterek mekânda ayakkabı, kemer, çanta gibi farklı tasarımların yer alacağını anlattı.

Renge göre fiyat
City's açılışının hemen ardından Akmerkez'de 236 metrekarelik mağazayı devreye alacaklarını anlatan Özçoban, "Burada kadın-erkek hazır giyim koleksiyonlarının yanı sıra takıdan kol düğmesine şapkadan şala kadar kadar çeşitli ürün grupları tüketicilerle buluşacak" dedi. Park Bravo Group'un markanın tüm isim haklarına sahip olduğunu dile getiren Özçoban bu yıl içinde başka mağaza açmayı planlamadıklarını dile getirdi. 
Ürün çeşitliliğinin yanı sıra fiyat yelpazesinin de geniş olduğunu ifade eden Özçoban şöyle konuştu:
"Giyim ürünlerinin üzerinde `black label' (siyah marka) ve `cream label' (beyaz marka) olarak adlandırılan etiketler yer alıyor. Bunlardan siyah olanların fiyatları beyaz olanlara göre daha yüksek. Ayakkabılarda ise `Kenneth Cole New York' daha yüksek fiyattan, spor ve günlük hayatta kullanıma uygun koleksiyona sahip Kenneth Cole Reaction' ise daha uygun fiyattan tüketicilerle buluşacak."

110 MİLYON DOLAR KÂR ETTİ
-  Özellikle ayakkabılarıyla tanınan marka, hazır giyim, parfüm ve çeşitli aksesuarlar satıyor. Şirket 2009 yılında 109.4 milyon
dolar kâr elde etti.
-  50'nin üzerinde ülkede faaliyet gösteren markanın en büyük pazarı doğum yeri ABD.
-  Kenneth Cole'un en pahalı markası Kenneth Cole New York'ta erkek ve kadın ayakkabı ve giyim ürünleri, saat, gözlük,
çanta, parfüm ve çeşitli aksesuarlar yer alıyor. Aynı kategorilerde daha uygun fiyatlı ürünler ise Reaction markası altında bulunuyor.
-  Yalnızca kadınlar için günlük ve spor ayakkabılar üreten marka Gentle Souls'ken aynı tarzda erkekler için koleksiyonları
bulunan markası Unlisted.

Hilton'a parası yetmedi, Forbes listesine girdi
-  Kurulduğu yıl olan 1982'de New York Hilton'da pazarlama haftasında oda tutacak parası olmayan Cole, bir kamyonet kiralayarak Hilton'un iki blok ötesindeki bir ayakkabıcının önünde koleksiyonunu sergiledi. Bugün ayakkabı başta olmak üzere giyim, aksesuar, saat gibi pek çok alanda lüks segmentte bir marka haline geldi.
-  "Bir ayakkabı şirketinin doğuşu" adlı filmi gösterimdeyken 2.5 günde 40 bin çift ayakkabı satıldı.
-  1994 yılında halka açıldı. Forbes dergisinin "En iyi 200 küçük şirket" listesine 4 kez girdi.
Beste Önkol / Milliyet


Geri Dön