29 / 03 / 2024

Beşiktaş'taki adliye binası üniversite oluyor!

 Beşiktaş'taki adliye binası üniversite oluyor!

Beşiktaş’taki özel yetkili mahkemeler Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na taşınıyor. Bina bir vakıf üniversitesine devredildi



Özel yetkili Cumhuriyet Başsavcıvekili Fikret Seçen, İstanbul Adliyesi'nin Çağlayan'a taşınması nedeniyle Beşiktaş'ta, 1994 yılından itibaren Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) ve 2004 yılından sonra da Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği olarak hizmet veren adliye binası, bugün tamamen ve bütün birimleriyle Çağlayan'daki Adalet Sarayı'na taşındı.


Mesai başlangıcında Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelen hakim ve savcılar, adliyenin denize bakan bahçesinde birlikte kahvaltı yaptıktan sonra adliye girişinde hatıra fotoğrafı çektirdi.


Bu sırada gazetecilere açıklama yapan Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fikret Seçen, şunları söyledi: ''Ayrılık zamanı geldi. Yaklaşık 18 yıldır adliyeye hizmet eden bu binadan ayrılıyoruz. Elbette binaları da değerli kılan orada yaşayan insanlardır. Burada çok önemli soruşturmalar yapıldı. Arkadaşlarımız fedakarca burada görev yaptılar. Yeni adliyede, daha iyi bir çalışma ortamında görevimize devam edeceğiz. Sizlere de buraya geldiğiniz için teşekkür ediyorum.''



Kahvaltı ve hatıra fotoğrafı çekiminin ardından hakim ve savcıların tümü Çağlayan'daki Adalet Sarayı'na gitti.


ARAZİ ÜNİVERSİTENİN OLDU


Beşiktaş’taki adliye binası bir vakıf üniversitesine devredildi. Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden devraldığı adliye binasında yeni öğretim yılında eğitime açılması planlıanıyor.

Milliyet



Geri Dön