28 / 03 / 2024

Zeki Gül: Çevre kirliliğini ortadan kaldırmak için tek tip mezar yapılacak!

 Zeki Gül: Çevre kirliliğini ortadan kaldırmak için tek tip mezar yapılacak!

Başkan Yardımcısı Zeki Gül, mezar yerinin mermer taşı da dahil 250 liraya satılacağını, isteyenin istediği modelde mezar yapamayacağını söyledi



Çorum Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü, Belediye Meclisi’nin aldığı yeni bir kararla kentte bulunan Ulu, Çiftlik ve Hıdırlık mezarlıklarında yeni bir uygulama başlattı. Vatandaşların gelişi güzel iki üç katlı mermer mezarlar ve demir çubuklarla çevrili mezarlar yapmaları, belediye meclisinin almış olduğu karar ile yasaklandı. Belediye, 250 lira masraflı tek tip mezarlar ile bu duruma bir standart getirdi. 


Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, "Belediye Meclisi’nin aldığı karar doğrultusunda görüntü kirliliğinin ortadan kalkması, demir çubuklarla çevrili mezarların kaldırılması için mermer mezar yapımı yasaklandı. Bu kararı 20 Ak Parti, 11 CHP’li meclis üyesinin oy birliği ile aldık. Bunların yerine yeni tip mezar standardı getirildi" dedi. 


Mezarlıklar Müdürlüğü’nün 1994 yılında kurulduğunu, 4 taşıma aracı ve 1 adet yıkama aracı ile ücretsiz olarak hizmet verdiklerini ifade eden Gül, "3 mezarlıkta da sabahtan akşama kadar hoparlörden Kuran’ı Kerim okutulurken, isimleri belli olan cenazelerde mezarlık bilgi sistemine geçirildi. Kayıtlarda defin tarihi, defnedilen kişinin isim ve soyadı, doğum yılı ve 2 fotoğrafı yer alıyor. Çevresinde de kimlerin olduğu yazıyor" diye konuştu. 


Hürriyet



Geri Dön