29 / 03 / 2024

Kentlerin master planları için sektör büyük önem taşıyor!

Kentlerin master planları için sektör büyük önem taşıyor!

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı inşaat mühendisi Necip Nasır, kentlerin master planlarının yapılmasının sektör için büyük önem taşıdığını ifade etti.



Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı inşaat mühendisi Necip Nasır, kentlerin master planlarının yapılmasının sektör için büyük önem taşıdığını vurguladı. İzmir'deki sağlıklı bina stoğunun, yalnızca yüzde 15 düzeyinde olduğu bilgisini veren Nasır, "Planlama olmayınca yatırım yapılamıyor. Bu nedenle kentin tarihi ve doğal dokusunu kapsayan 50 yıllık bir projeksiyonla planlama yapılmalı.  İzmir  maalesef, Türkiye'de işsizliğin en yüksek olduğu kentlerden biri. Ekonominin çarkları dönmüyor. Master planlar tamamlanırsa, yatırımcı da nereye proje yapacağını bilerek gelecek. Var olmayan arsayı da üretebileceğiz. Yeni yatırımlarla, hem ekonomi canlanacak hem de işsizlik azalacak" dedi.




Yeni Asır



Haber Milliyet Ege Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı, İnşaat Mühendisi Necip Nasır, her kentin, kendine has bir kimliği ve yapısı bulunduğunu belirterek, "Önemli olan, bu kimlik doğrultusunda hazırlanacak bir master planla, kentin geleceğini oluşturmaktır" dedi. 


Devlet desteği gerekli 


Sektör olarak master planın hızlı bir şekilde harekete geçirilmesini istediklerini dile getiren Necip Nasır, "Planların hazırlanırken yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları birlikte hareket etmeli. Yerel yönetimlere bu işin tamamlanması için 2-3 yıllık bir süre sınırı konulması lazım. 


Gerekli personel istihdamı için de destek sağlanmalı. Planlama giderleri de devlet desteğiyle yaşama geçirilmeli. Eğer bunlar olmazsa bakanlık, master planı kendisi yapmalıdır" dedi. 


İzmir'deki sağlıklı bina stoğunun, yüzde 15 düzeyinde olduğu söyleyen MÜFED Başkanı Necip Nasır, deprem gerçeğiyle yüz yüze olan İzmir'de fay hatlarının da göz önüne alınarak ada bazlı planlamayla kentsel dönüşümün tamamlanması gerektiğini dile getirdi. 

"Planlama olmayınca yatırım yapılamıyor" diyen Nasır, "Kentin tarihi ve doğal dokusunu kapsayan 50 yıllık bir projeksiyonla planlama yapılmalı'' dedi.



Milliyet Ege


Geri Dön