28 / 03 / 2024

Kentplus'ta önce otur, beğenirsen al!

Kentplus'ta önce otur, beğenirsen al!

Emay İnşaat, KentPlus projesinde şimdiye kadar görülmemiş bir kampanyaya imza attı.



Buna göre ev almak isteyenler iki sene boyunca evde kiracı olarak oturabiliyor, evi satın alma kararı verirse de ödediği kiralar evin parasından düşülüyor. Emay İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Burak Gören, bir haftada bu sistemle 50 ev sattıklarını söyledi.

KentPlus'ın RentPlus adını verdiği proje, Türkiye'de ilk kez uygulanıyor. 19 bloktan oluşan ve 660 dairenin bulunduğu Mimarsinan projesi için yapılan düzenleme, ev almayı düşünenlere iki yıl boyunca kiracı olma hakkını tanıyor. Sistem şöyle işliyor:

Alıcı beğendiği bir dairenin fiyatını bugünden sabitliyor. Daha sonra daireye taşınıp iki sene içerisinde kiracı olarak oturuyor. Kiralar ev tiplerine göre 700 YL'den başlıyor ve 1200 YTL'ye kadar gidiyor. Eğer tüketici iki senenin sonunda içerisinde oturduğu evi almaya karar verirse, iki sene boyunca ödediği kira evin fiyatından düşülüyor. Kalan parayı alıcı ister peşin isterse de farklı ödeme seçenekleri kullanarak ödeyebiliyor.

KentPlus Mimarsinan'da 1+1 daireler 126 bin YTL'den, 2+1 daireler 168 bin YTL'den, 3+1 daireler 221 bin YTL'den, 4+1 daireler ise 284 bin YTL'den satışa sunuluyor.

TÜRKİYE'DE İLK KEZ YAPILIYOR

Emay İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Burak Gören, hurriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada, piyasadaki durgunluğu gördükten sonra yeni bir kampanya arayışına girdiklerini ve bu sistemi bulduklarını söyledi. Türkiye'de ilk kez böyle bir yöntemin uygulandığını belirten Gören, yurtdışında da henüz bu uygulamaya rastlamadıklarını belirtti. Gören, şöyle devam etti:

"Biz bu sistemi 150 daire için uyguluyoruz. Kampanya geçen hafta başladı ve bir haftada 50 kişi sözleşme yaptı. Hatta 30 aile evlerine hemen taşındı. Sitede halihazırda da 200'e yakın aile oturuyor."

DİĞERLERİ HEP AYNI

Emay İnşaat olarak finansman sıkıntısı çekmediklerini ve bu nedenle böyle bir kampanya yapabildiklerini söyleyen Gören, "diğer kampanyalar hep birbirleri ile aynı. Faiz-peşinat birbirinin kopyası. Ama faizler yüksek olduğu için bir albenisi olmuyor.

Bu sistemin alıcılara şöyle de bir avantajı var: Mesela tüketicinin bir yerden beklediği parası var ama şimdi gelmeyecek. Ya da yazlığı, arsası, tarlası var ama şu anda piyasa çok kötü olduğu için satamıyor. Biz bu şekilde onlara 2 yıllık bir avantaj sağlıyoruz ve ellerindeki mülkten zarar etmelerini önlüyoruz. "

Kent Plus olarak Ataşaehir'de 2044 dairelik bi inşaat yaptıklarını ve bunu geçen yı tamamladıklarını belirten Gören, Kartal'daki projede de satışların bitmek üzere olduğunu söyledi.

Hürriyet

Kentplus'ta 700 YTL taksitle! Hemen taşının!

Geri Dön