19 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm Bursa Yıldırım'a değer katıyor!

Kentsel dönüşüm Bursa Yıldırım'a değer katıyor!

Bursa Yıldırım Belediyesi, özgün mimariye sahip modern pazar yerleri ile vatandaşların ihtiyaçlarına cevap veriyor. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, bölgedeki projeleri ve yatırımları anlattı.



Kentsel dönüşümü vatandaşların isteği doğrultusunda yapan Bursa Yıldırım Belediyesi, ilçede modern pazar yerleri inşa ediyor. Piremir, Mimarsinan ve Millet Mahallelerine inşa edilen modern kapalı pazar yerlerinde çalışmalar yüzde 10 seviyesine ulaştı. Toplam 10 bin 516 metrekare inşaat alanında yapılacak Piremir Kapalı Pazar Yeri çok amaçlı kullanıma sahip olacak.

İnşaat seviyesinde yüzde 70 aşamasına gelinen, 4 bin 93 metrekare inşaat alanında oluşturulmaya hazırlanan Mimarsinan Kapalı Pazar Yeri’nde ticaret alanları satış birimleri, çay ocağı, zabıta güvenlik noktası, teknik birimler abdesthane, engelli tuvaletleri ve mescitte yer alacak.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, plansız yapılaşmanın yerini modern ve güvenli konutların alacağı kentsel dönüşümde sosyal ortak kullanım alanlarının da önemli bir paya sahip olduğunu söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Pazar alanları, en az yeşil alanlar, parklar, ticari alanlar ve spor alanları kadar şehrin bütünlüğünü sağlayan önemli mekanlardandır. Mahallelerimizin yapısına ve ihtiyacına göre planladığımız otoparktan yaşam alanına, sosyal ve kültürel tesislerden spor alanlarına, tarihi mirastan kültür sanata ve eğitime kadar, hayatın her alanındaki yatırımlarımız hızla devam ediyor. Yıldırım’ı ideal ve yaşanabilir bir şehir yapmanın temeli insanlarımızın ihtiyaçlarına cevap vermekle mümkün” şeklinde konuştu.

Edebali sözlerine şu şekilde son verdi: “İlçemize kazandırdığımız ve yapımına devam ettiğimiz kapalı pazar yerleri sayesinde hemşehrilerimize rahat, temiz ve sağlıklı koşullarda alış veriş imkanı sağlıyoruz. Hem pazar alanı hem otopark hem de çok amaçlı olarak hizmet verecek kapalı pazar yerlerimiz özgün mimarisi ve çok amaçlı yapısı ile vatandaşlarımıza hizmet verecek. Bu sayede hem bölge insanımıza rahat nefes aldıracağız hem de sosyal hayattaki değişimi gerçekleştirerek mahallemizin değerini artıracağız. Kentsel dönüşüm ile çehresi değişecek şehrimiz, sadece konutlarıyla değil sosyal yaşam alanlarıyla da vatandaşlarımızın huzur ve mutluluğuna katkı sağlayacak”


Geri Dön