28 / 03 / 2024

Kentsel dönüşüm büyük bir fırsat!

Kentsel dönüşüm büyük bir fırsat!

Ankara Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Altıağaç, Karaağaç ve Hüseyingazi mahallelerinde kentsel dönüşüm projesi kapsamında incelemeler yaptı.



Ankara Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Altıağaç, Karaağaç ve Hüseyingazi mahallelerinde hayata geçirlen kentsel yenileme projesi kapsamında incelemelerde bulundu. 


Kentsel dönüşümün uygulandığı bölgelerde vatandaşları bilgilendiren Akgül, “Uyguladığımız kentsel dönüşümlerle gelecek nesillere rahat yaşayabilecekleri yaşam alanları oluşturuyoruz. Kentsel dönüşüm bir fırsattır. Sizlerin isteklerini, çıkarlarını ve faydalarını asla göz ardı etmiyoruz” şeklinde konuştu.


Projeye dair yapılan çalışmalar hakkında vatandaşlara açıklamalarda bulunan Akgül, ''Mamak Belediyesi ve  TOKİ  iş birliğinde yapılan Altıağaç-Karaağaç-Hüseyingazi Kentsel Yenileme Projesi 574 bin metrekare alanı kapsıyor. Projenin ilk etabında yapımına başlanan 869 konut, 2017 yılı içerisinde hak sahiplerine teslim edilecek. Proje alanının yüzde 21’i konut, yüzde 22’si yol ve sosyal donatı alanı olacak. Proje içerisindeki en büyük pay ise yüzde 57 ile yeşil alana ayrıldı'' ifadelerini kullandı.




Milliyet


Geri Dön