19 / 03 / 2024

Kentsel dönüşüm depo taleplerini artırdı!

Kentsel dönüşüm depo taleplerini artırdı!

Kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ederken taşınma sürecinde olan vatandaşların depo arayışları da hızla devam ediyor. Depo Palas CEO’su Ulaş Gümüşoğlu, bu dönemde fırsatçılara karşı vatandaşları uyardı.



Türkiye genelinde riskli binaların yenilenmesine yönelik başlayan kentsel dönüşüm çalışmaları aralıksız devam ediyor. Milliyet'te yer alan habere göre; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul'da 18 bin 500 konutun dönüştüğünü dile getirdi. Bu durum nedeniyle taşınmalar artmışken ev değiştiren vatandaşların da depo ihtiyacı da arttı. Vatandaşların acil olarak depo bulması gerektiği için fırsatçıların bu durumu kullandığını söyleyen Depo Palas CEO’su Ulaş Gümüşoğlu, “Tamamlanması bina başına yaklaşık 1-2 yıl süren kentsel dönüşüm çalışmalarının sonunda, eşyaların kullanıma hazır ve hasarsız bir şekilde depolandığı yerden teslim alınması gerekiyor. Bu noktada hizmet alınacak eşya depolarının seçiminde eşyaların profesyonel ve güvenli bir ortamda muhafaza edildiğinden ve daha da önemlisi sigortalandığından emin olunmalı” dedi. 

Yanlış seçimler büyük hata doğurabilir

Yanlış depo seçimleri hem maddi hem manevi anlamda büyük zarara neden olabilir. Vatandaşların daha güvenli evler için tedbirsiz davranıp yanlış depo seçimleri nedeniyle büyük kayıplar yaşayabileceğini dile getiren  Gümüşoğlu, "Bu süreçte binasını terk eden ve kiraya çıkan haneler, tüm eşyalarını taşımak yerine belli bir kısmını depolara emanet ediyor. Aynı şekilde tüm eşyalarını depolamak ve bu süreci yazlığında veya yakınlarının yanında geçirmek isteyenler de oluyor. Her iki şartta da vatandaş, umutla tamamlanmasını beklediği bu sürecin sonunda eski düzenine olabildiğince çabuk dönmek istiyor. Ne var ki iyi araştırılmadan yapılan seçimler, eşyaların kaybolması, nem gibi dış etkenlerden zarar görmesi veya depodaki güvenlik açıklarından kaynaklı su basması, yangın gibi nedenlerle vatandaşı geri dönüşü olmayan maddi ve manevi zararlarla karşı karşıya bırakıyor” dedi.

Kentsel dönüşüm depo taleplerini artırdı!

Depo Palas olarak müşterilerin mağdur olmaması için her türlü önlemleri aldıklarını dile getiren Ulaş Gümüşoğlu şu açıklamalarda bulundu: 

“İstanbul’da 3 farklı lokasyondaki depolama tesisimizde oluşturduğumuz ve Depo Oda adını verdiğimiz sistem kapsamında eşyaları listeli olarak sözleşme karşılığında teslim alıyor ve kullanıcılara ait bağımsız odalarda saklıyoruz. Taşınma öncesinde istenilen anda eşyalara ulaşabilme olanağı sunarken, eşyaların adrese teslimine kadarki tüm süreci nakliye ve depolama sigorta poliçeleriyle güvence altına alıyoruz. Depolarımızda 7/24 kamera kayıtlı özel güvenlik sistemleri, güvenlik merkezlerine bağlı alarm sistemleri, yangın dedektörleri, ultrasonik haşere kovucular ve nem alıcı cihazlar bulunuyor. Eşyaları depomuzda kaldığı müddetçe evlerden alındığı ambalajlarla muhafaza ediyoruz. Taşıma esnasında hasarlanan eşya olursa, sigorta şirketi tarafından tespit edilen hasarın bedeli karşılanıyor”

Bina projesindeki depo kiraya verilebilir mi?


Geri Dön