19 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm jeneratör sektörünü de hareketlendiriyor!

Kentsel dönüşüm jeneratör sektörünü de hareketlendiriyor!

Hızla gelişen kentleşme, kesintisiz elektrik gücü sağlayan jeneratör sektörünü de hareketlendiriyor...






Hızla gelişen kentleşme, kesintisiz elektrik gücü sağlayan jeneratör sektörünü de hareketlendiriyor. Türkiye'de bugün 300 milyon dolarlık bir hacme sahip olan sektörün, önümüzdeki 5 yıl içinde en az iki kat büyümesi bekleniyor. Bu büyümenin, hem iç pazar hem de bölge ülkelerindeki ihtiyaçlardan kaynaklanacağı öngörülüyor. 


Dünyada 11.5 milyar dolar seviyesinde olduğu tahmin edilen jeneratör sektörü açısından Türkiye'de son dönemde güçlü bir hareketlilik sözkonusu. Artan enerji ihtiyacı, bu enerjinin kesintisiz olarak devam etmesi gerekliliği, lüks konutlar, kentsel dönüşüm ve artan sayıdaki konaklama tesisleri nedeniyle jeneratör sektörü, hayatın aksamaması açısından önemli bir işlev yükleniyor. Bugün Türkiye'de sektörün 300 milyon dolarlık bir hacmi söz konusu. iç pazardaki hareketliliğin yanı sıra özellikle çevre ülkelerdeki gelişmeler de Türk jeneratör pazarım büy ütüyor ve Türkiye'yi bu konuda bölgesel güç haline getiriyor. 


Körfez ülkelerinde ihtiyaç yoğunlaşacak Türkiye'nin Ortadoğu, Afrika ve Orta Asya Cumhuriyetleri'ne coğrafi yakınlığı nedeniyle ihracat, önemli bir faktör olarak öne çıkıyor. Bu noktada araştırma şirketi Frost & Sullivan,Türk jeneratör sektörünü ilgilendirebilecek önemli bilgiler paylaşıyor. Şirketin yaptığı araştırmada, elverişsiz çöl koşulları nedeniyle Katar, Umman, Birleşik Arap Emirlikleri ve Kuveyt gibi Körfez ülkelerinde önümüzdeki dönemde dizel jeneratör ihtiyacının önemli ölçüde büyüyeceği belirtiliyor. Sessiz jeneratörler üzerine çalışılıyor Yaşanan küresel ekonomik ve çevresel sorunlar, verimli ve temiz teknolojiye yönelik arayışları da beraberinde getiriyor. Faaliyetlerine bu şekilde yön veren üretici firmalar; kaliteli, kullanımı kolay, ergonomik, tasarruflu ve teknik sorunların minimum yaşandığı ürünler ile en sessiz jeneratör üretimi ve en iyi izolasyon sistemi üzerine çalışmalarını sürdürüyor. 


Hürriyet Gazetesi


Geri Dön