28 / 03 / 2024

Kentsel dönüşüm sigorta sektörünü olumlu etkileyecek!

 Kentsel dönüşüm sigorta sektörünü olumlu etkileyecek!

Kentsel dönüşümün sigorta sektörünü olumlu etkileyeceğini kaydeden Hazine Müsteşarlığı, bu etkinin özellikle yangın, mühendislik, borç ödeme, ferdi kaza ve hayat sigortalarında daha belirgin olacağını açıkladı



“Kentsel dönüşüm” olarak bilinen “Afet Riski Altında Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun”un uygulama yönetmeliğine göre, yıkımı kararlaştırılan yapılarla uygulama alanı dışındaki riskli yapıların sahiplerine, mümkün olması halinde geçici konut veya işyeri tahsisi, mümkün olmaması halinde idarece kararlaştırılacak aylık kira bedeli yardımı yapılabilecek.


Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, afet riski altındaki alanların dönüşümü kapsamında verilecek kredinin amacına uygun kullanılıp kullanılmadığının denetleneceğini açıkladı.


Kentsel dönüşümün sigorta sektörünü olumlu etkileyeceğini kaydeden Hazine Müsteşarlığı, bu etkinin özellikle bazı sigorta branşları açısından daha belirgin olacağına dikkat çekti. Yeni yapılacak binalar açısından yangın ve mühendislik sigortası branşlarının, kredi kullananlar açısındansa borç ödeme sigortası, ferdi kaza sigortası ve hayat sigortasının önemli olabileceğini belirten Hazine, bu ürünlerde artış olabileceğini ifade etti.

Milliyet


Geri Dön