25 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm uygulamalarından kaygılıyız!

Kentsel dönüşüm uygulamalarından kaygılıyız!

Mimarlar Odası Kayseri Şube Başkanı Eda Velibaşoğlu, “Kentsel dönüşüm uygulamalarının geldiği noktadan kaygılıyız” şeklinde açıklama yaptı. 




Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Mimarlar Odası Kayseri Şubesi, Makine Mühendisleri Odası Kayseri Şubesi, İnşaat Mühendisleri Odası, Anadolu Yapım Müteahhitleri Federasyonu ve Kayseri İmar İnşaat Müteahhitleri Derneği (KAYİMDER) tarafından kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili yapılan ortaklaşa yapılan çalışmalarda elde edilen sonuçlar kamuoyu ile paylaşıldı.

 

Mimarlar Odası Konferans Salonu’da gerçekleştirilen basın topantısında, odalar adına bir konuşma yapan Mimarlar Odası Kayseri Şube Başkanı Eda Velibaşoğlu, kentsel dönüşüm uygulamalarının geldiği noktadan kaygı duyduklarını dile getirdi. 

 

Velibaşoğlu sözlerine şöyle devam etti, “Son yıllarda kentimizde hızlı bir şekilde büyükşehir ve ilçe belediyelerimiz tarafından devam ettirilen kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili yaptığımız çalışmalardan elde ettiğimiz sonuçların ışığı altında kentsel dönüşüm projelerinin ve uygulamalarının geldiği noktadan kaygılıyız. Kentsel dönüşüme karşı değiliz, vatandaşlarımızın daha güvenilirliği olan yaşam kalitesini artıran konutlarda yaşamasını sağlamak elbette kamunun ve bizlerin görevleri arasındadır. Kentsel dönüşümün sosyal boyutları ele alındığında kentsel dönüşüm mevzuatı kapsamında yapılan uygulamalardan, özellikle konunun sosyal boyutunun tam olarak yerine getirelemediği, kamusal alanların, teknik alt yapının, sosyal donatıların yetersiz olduğu yapılan birçok çalışma tespit edilmiştir. Bununla beraber yerinde dönüşümün tam olarak uygulanamadığı, kişilerin hak sahibi olmalarına rağmen aynı alanlarda barınmasının hak sahiplerine ekonomik olarak ek yük getireceği sonuçlarını daha önceki çalışmalarımızda da dile getirmiştik” ifadelerini kullandı.
 


Geri Dön