19 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümde ada bazlı düzenlemeler gerekli!

Kentsel dönüşümde ada bazlı düzenlemeler gerekli!

Türkiye’de İstanbul’dan sonra en fazla göç alan il olma özelliğini taşıyan İzmir’de nitelikli konut ihtiyacı gündemden düşmüyor. 




Türkiye’de İstanbul’dan sonra en fazla göç alan il olma özelliğini taşıyan İzmir’de nitelikli konut ihtiyacı gündemden düşmüyor. Konu ile ilgili açıklamalar yapan Aryom İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Günday, kentin dokusuna uygun ve insanların ihtiyaçlarına cevap verir özelliklerde konutlar üretilmesi gerektiğini vurguladı. 

 

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre; Mustafa Günday sözlerine şöyle devam etti; “Kentsel dönüşüm konusunda pek fazla mesafe kat edilemedi. Bu konuda geç kalınmasını aslında bir fırsata dönüştürebiliriz. Ege kültürüne uyacak binaların inşa edilmesi büyük önem taşıyor. Markalaşmanın temelini de zaten bu özellikler oluşturuyor” dedi.

 

Kentsel dönüşümde ada bazlı düzenlemelerle hareket edilmesi gerektiğini de vurgulayan Mustafa Günday sözlerine şunları ekledi;  “Japonya örneğine bakacak olursak, nüfus çok yoğun ve bir ada ülkesi olduğu için de arazi kısıtlı, üstelik deprem kuşağında yer alıyor. Tüm bu dezavantajlara rağmen Tokyo, yüksek katlı binaların belirli bölgelerde toplanması, şehir alt ve üst yapısının planlanmasıyla, dünyada şehir plancılığına bir numaralı örnek gösterilen kalite düzeyinde bir kent.  İzmir  de bu ve benzeri örnekler üzerinden yol alırsa,  gelecekte yalnızca Türkiye’nin değil dünyanın sayılı marka kentlerinden biri haline gelebilir” dedi.
 


Geri Dön