20 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümde bir ilk!

Kentsel dönüşümde bir ilk!

İzmir Karşıyaka'da devam eden kentsel dönüşüm projelerine yönelik açıklama yapan Karşıyaka Belediye Başkanı, Cemil Tugay, çalışmalarda bir ilke imza atıldığını söyledi.



İzmir Karşıyaka Belediye Başkanı  Cemil Tugay, ilçede iki senedir devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik açıklamalarda bulundu. Milliyet'te yer alan habere göre; çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyleyen Tugay, “Çalışmaktan yorulmuyorum. Odaklanmış, başarılı işler yapmak için çalışan biriyim. Kentin alt yapı üst yapıyla ilgili çalışmalar başarılı. Yeterli görülmeyebilir. İlçemizin eskiye göre çok daha iyi olduğunu, önemli bir gelişim gösterdiğini ifade edebilirim şeklinde konuştu.

Vatandaşlarla yaşanan sorunlar konusunda anlaşmaya varıldığını anlatan Tugay Geldiğimizde belediye ile halk arasında kopukluk vardı. İletilen talepler, şikayetler her zaman değerlendirilmiyordu, cevaplanmıyordu. Şu an yüzde 95 yapıyoruz. Karşıyaka;  İzmir  ve Türkiye’nin bilinen değerli kentlerinden biri. Kendisine has bir Karşıyakalılık kültürü var. Organizasyonlar, festivaller, yarışmalar, müzeler konusunda daha fazla işin görülmesi lazım. Tüm çalışmalarımız tamam. Pandemi süreci faaliyetlerimizi olumsuz etkiledi” dedi.

 Kentsel dönüşümde bir ilk!

Uzlaşma görevini üstleniyor 

Kentsel dönüşüm için ofis açacaklarını ve bunun için yer aradıklarını söyleyen Tugay, “Daha görünür bir noktada yer kiralayacağız. Ofis, kendi binasını yenileme kararı alan ya da düşünen bir kişi buraya gidip imar durumu nedir, buradan nasıl bir proje çıkar, kanuni haklarım nelerdir diye sorduğunda bunları cevaplarını tek tek alacak. Böylece vatandaşlar önlerindeki yolu daha rahat görecekler. Bu birinci aşama. Binalarda pek çok kat maliki var. Uyumsuzluklar oluyor. Anlaşmazlık olduğunda birilerinin bu insanları bir araya getirip uzlaştırması gerekiyor. Uzlaştırma görevini arkadaşlar üstlenecek. Ücretsiz yapacağız. Hukukçu, iletişimci ve mühendis olacak. Kat maliklerini bir araya getirecekler”  açıklamasında bulundu. 

Kentsel dönüşüm ile 2.5 milyon konut teslim edildi!


Geri Dön