25 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümde bir mimara başvurulmalı!

Kentsel dönüşümde bir mimara başvurulmalı!

TMMOB Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Ozan Tüzün, binasını kentsel dönüşüme vereceklerin sürpriz yaşamamak için önce bir mimara başvurmalarını istedi. Tüzün "Mimarlardan kentsel dönüşüm hakkında her türlüyü bilgi alınabilir" dedi.



TMMOB Mimarlar Odası  Adana  Şube Başkanı Ozan Tüzün, binasını kentsel dönüşüme vereceklerin sürpriz yaşamamak için önce bir mimara başvurmalarını istedi.


Tüzün, yaptığı açıklamada, özellikle kentsel dönüşüm yaptıracak hak sahiplerinin önce bir mimara gitmesi gerektiğini belirterek, "Mimarlardan kentsel dönüşüm hakkında her türlüyü bilgiyi alabilirler. Mimarların bilgilendirdiği hak sahipleri ilk elden söz sahibi olacakları gibi sürpriz ile karşılaşmasınlar. Bu hukuki bir konu için avukata danışmak, ağız diş sağlığı için diş hekimine gitmek, ilaç tavsiyesini komşunuzdan değil, doktor vasıtasıyla eczacınıza danışarak almanıza benzer. Sistem elbette hak sahipleri, müteahhit, emlakçıya da bir başka aracıların birlikteliğiyle yürüyebilir. Ama doğru olan mimarların danışmanlığında mimari, estetik ve kent kaygısı taşınarak hazırlanmış projelerle devam etmesidir. Amacımız bu konuda önce meslek içi bir tartışma süreci başlatıp, ardından kamuoyu ile paylaşan bir çalışma üretmektir. Halkı bilgilendirerek zarara uğramalarını önlemek istiyoruz” dedi.


Milliyet


Geri Dön