25 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümde buna dikkat!

Kentsel dönüşümde buna dikkat!

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Necmi Okumuş, kentsel dönüşüm süreci ile ilgili olarak önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...



Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Necmi Okumuş, milyonlarca kişiyi ilgilendiren kentsel dönüşüm süreci ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Milliyet'te yer alan habere göre, Okumuş yaptığı açıklamada yaşanan kentsel dönüşüm süreçlerinin uzamasında mal sahipleri arasında yaşanan sorunların etkisine değindi. Konutların arsa payları, farklı alanları, para ödemek istemeyenler, ‘Yeni tadilat yaptırdım’ gibi konuların sık sık gündeme geldiğini söyleyen Necmi Okumuş, “Bunların hepsi çözülebilecek konular, ama maalesef hayalini kurduğumuz kentsel dönüşümün çok uzağında, eskisini yıkıp yenisini yaptığımız binalarla karşı karşıyayız” şeklinde konuştu.

Kentsel dönüşümde buna dikkat!


Müteahhitlere danışmak gerekiyor

“Müteahhitlerin ancak daha çok iş ve büyük iş yaparak, bütün halinde malzeme miktarlarını artırarak, malzemeyi daha ucuza alarak kazanabileceğini düşündüğümüzde kentsel dönüşümün önündeki engelin aslında müteahhitler olmadığının anlaşılması gerekiyor” şeklinde konuşan Necmi Okumuş, “Mal sahipleri, uzlaşmayı sağlayarak inşaatın yapılması için müteahhitlere ulaşmalılar. Her bir apartmanın sorunlarını kendi içerisinde çözerek apartmanlardan oluşturulacak büyük adalardaki inşaatlara ve hayal edilen kentsel dönüşüm alanlarına yani parklara, bahçelere, sosyal tesis alanlarına, konutlara, doğaya ulaşabileceğinin de uzlaşma yolundan geçtiğinin anlaşılması gerekmektedir” dedi.

İZTO Yönetim Kurulu Üyesi ve Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı İsmail Kahraman da konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada deprem kuşağında bulunan Türkiye'de kentsel dönüşüm çalışmalarına kurtuluş mücadelesi gibi bir bakış açısıyla bakılması gerektiğini kaydetti.

 

Kentsel dönüşümde akıl almaz santim oyunu!


Geri Dön