24 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümde ısı yalıtımlı ürün tercihleri arttı!

Kentsel dönüşümde ısı yalıtımlı ürün tercihleri arttı!

Nota Isı ve Yapı Sistemleri Genel Koordinatörü Ersan Ergün, ısı yalıtımının yasal bir zorunluluk haline geldiğini belirterek, “Yeni binalarda ve özellikle kentsel dönüşüm projelerinde ısı tasarrufuna dönük ürünler daha fazla tercih edilmeye başlandı." ded



Nota Isı ve Yapı Sistemleri Genel Koordinatörü Ersan Ergün, ısı yalıtımının yasal bir zorunluluk haline geldiğini belirterek, “Yeni binalarda ve özellikle kentsel dönüşüm projelerinde ısı tasarrufuna dönük ürünler daha fazla tercih edilmeye başlandı. Gelişmiş ülkeler ev ve işyerlerinde döküm alüminyum radyatör kullanmayı özendiriyor” dedi.


Yeni nesil radyatörlerin geleneksel radyatörlere göre yüzde 20 daha fazla ısı verimliliği sağladığını kaydeden Ergün, şunları söyledi:


“Yeni nesil radyatörler yakıt parasından da yüzde 15 tasarruf ettiriyor. Döküm radyatörleri Türkiye’de üretmek için harekete geçtik. Deneme üretimine başladık. İlk olarak havlupan ve dekoratif ürünler üretiyoruz.”

 

Ürünlerinin en prestijli konut projelerinde kullanıldığını söyleyen Ergün, yurtdışında da pek çok prestijli projede yer aldıklarını belirtti.


Milliyet


Geri Dön