26 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümün tartışılması inşaatı yüzde 95 kolaylaştırır!

Kentsel dönüşümün tartışılması inşaatı yüzde 95 kolaylaştırır!

And-Ar'ın Yerel Yönetimler Performans Araştırması'nın İstanbul ayağına Avrupa ve Asya yakasının en başarılı belediye başkanları belirlendi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan İstanbul'un en tanınan Başkanı unvanına sahip oldu.



İstanbul'un en tanınan Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu'da öne çıkan hizmetlerin imar, barınma ve mesleki eğitimin başta geldiğini belirtti. Demircan "Fiziki ve sosyal projeler aslında bir bütün ama sosyal projeler gülü. Mesela Okmeydanı'nda tapu veriyor olmak, oradaki insanların elli yıllık tapu sorununu çözmek onları çok mutlu etti. Çünkü malını güvene aldı, o kıymetli. Orada yeni bir gelecek vaadi, bu kıymetli Öte yandan Emek Sineması'nı yapmak orada hatıraları olanlar için kıymetli. Hayatın her alanına dokunmak lazım. Belediyeden insanlar liderlik bekliyor. Barınma, sosyal politikalar, eğitim, mesleki eğitim, iş bulma, aş bulma, iş geliştirme, cazibe alanı gibi her alanda şehir liderliği bekliyorlar" dedi.




''PROJELERİN SAĞLIKLI OLMASI İÇİN TARTIŞILMASI GEREKLİ''


 

''Okmeydanı’nın dönüşümünde on yıllık bir öngörü koyduk. 2014 seçimlerine girerken, önümüzdeki beş yıl uzlaşma ve anlaşmayla geçer ve bir yerden başlarız dedik. 2019’dan sonraki beş yılda 2024’e kadar da inşaat dönemi geçer. On yıldan evvel bunu başarmak mümkün değil çünkü Tarlabaşı’nda yaşadık. Tarlabaşı’nda projelerin hazırlanması, uzlaşmalar, anlaşmalar, hukuki süreçler on yıldan önce olmuyor. Emek Sineması bile şurada inşaatı dört sene sürdü, ömektepe keza beş sene geçti uzlaşmalar bitti diyoruz yine imza eksiği çıkıyor. Süreçleri tamamlamak, yapıları birleştirmek zaman alıyor. Projelerin sağlıklı olması için tartışılması gerekiyor. Tartışarak gitmek ve finale karar verdiğinizde % 95 oranında inşaatı kolaylaştırıyor.'' 



''MEYDAN BİTER, İSTİKLAL BAŞLAR''


Ahmet Misbah Demircan, Taksim Meydanı ile ilgili şunları söyledi: 


Taksim Meydanı'nın düzenleme çalışmaları yakında bitecek ve devamında istiklal'e doğru gelecek döşemeler. Devamında Okmeydanı, bu hattın dışında kocaman bir parça olarak duruyor ve orası 1.5 milyon metrekare büyüklüğünde ve tamamı projelendirildi. Mülkiyet sorunu çözüldü ve insanlara tapuları veriliyor. Tapular verilirken parklar, bahçeler dikkate alınarak oradan bir satış yapılmaksızın insanları mağdur etmeyecek şekilde planlandı hatta dönüşüme geçildiğinde kime nereden kaç metrekare daire verileceği tespit edildi."



Habertürk


Geri Dön