28 / 03 / 2024

Kepez Aydoğmuş Mahallesi'ne imar ve parselasyon müjdesi!

Kepez Aydoğmuş Mahallesi'ne imar ve parselasyon müjdesi!

Antalya Kepez Belediyesi, Aydoğmuş Mahallesi'nde yaşanan imar planı revizyonuyla çözdü. Mecliste onaylanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planıyla, bölgede parselasyon yapılması için çalışmalar hızlandı.



Antalya Kepez Belediyesi, Varsak bölgesindeki Aydoğmuş Mahallesi'nde imar planındaki yüksek zayiatı oranı nedeniyle, konut parsellerini değerlendiremeyen vatandaşları sevindirecek imar çalışmasını gerçekleştirdi. Aydoğmuş Mahallesi'nde, orman ve Varsak batısı Çevre Yolu'na cephe konut parsellerinde yaşanan plandaki yüksek zayiat sorununun çözümü amacıyla imar planı revizyonu hazırlandı.

Milliyet'te yer alan habere göre; imar planı revizyonu, Aydoğmuş Mahallesi'nin, orman ile Varsak batısı Çevre Yolu'na cephe kısımlarında bulunan, konut, orman ve park alanlarından oluşuyor. Plan revizyonuna konu alanın imar planları, daha önce Varsak Belediyesi döneminde hazırlanarak, onaylanmış ancak henüz parselasyon haline dönüştürülmüştü.

Kepez Aydoğmuş Mahallesi ne imar ve parselasyon müjdesi!

VATANDAŞIN PARSELASYON TALEBİ KARŞILANDI

Ardından bölgede hayata geçirilen revizyon çalışmaları sonucunda imar planı zayiat oranı yüzde 56.6 oldu. Bölgede yapılan parsel sahiplerinin imar uygulaması talepleri, bölgenin gelişmesiyle artmış ancak yüksek olan imar planı zayiatı oranı nedeniyle bugüne kadar bu taleplerin karşılanması yönelik bir çalışma yapılamamıştı.

Kepez Belediyesi, parsel maliklerinin parselasyon çalışması yapılması taleplerinin karşılanması için imar planı revizyonu çalışması yapıldı. Öncelikle 1/5000 ölçekli nazım imar planı hazırlandı ve bu plan Antalya Büyükşehir Meclisinde onaylandı. Daha sonra 1/5000 ölçekli nazım imar planına uygun olarak 1/1000 uygulama imar planı revizyonu hazırlandı ve Kepez Belediye Meclisi'ne sunuldu. Uygulama imar planıyla, zayiat oranı, yasal sınırlara çekilebilecek biçimde konut ve park alanları yeniden düzenlendi.

İMAR UYGULAMASININ ÖNÜ AÇILDI

Planlama alanının güneyinde yer alan kadastro parselleri de orman olmaması nedeniyle ilgili kurumdan uygunluk görüşü alınarak, plandaki orman alanından çıkartılarak, konut alanı olarak düzenlendi. Düzenleme sonucunda plan zayiat oranı yüzde 44,8'e çekilerek, imar uygulaması onaylandı. 

MECLİS REVİZYONU ONAYLADI

Kepez Belediye Meclisi'nin Şubat ayı olağan toplantısında, Aydoğmuş Mahallesi'nde yüksek plan zayiatı nedeniyle parsellerine konutlarını yapamayan vatandaşları mutlu edecek olan imar revizyonu da görüşülerek, karara bağlandı. Aydoğmuş Mahallesi'nin, orman, Varsak batısı çevre yoluna cephe kısımlarındaki, konut, orman ve park alanlarında parselasyon çalışması yapılmasına olanak sağlayan imar planı revizyonu, Kepez Belediye Meclisi'nde oy birliği ile onaylandı. Büyükşehir Meclisi'nde de onaylanmasının ardından imar planı revizyonu kesinlik kazandı. 

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, plan revizyonu ile bölgenin ihtiyacı olan camii alanı, trafo alanı gibi sosyal donatı alanlarının da mahalleye kazandırılacağının müjdesini vererek “Revizyon çalışması, bölgenin gelişmesine ve yapılaşmasının önünün açılmasına imkan sağlayacak" açıklamasında bulundu. Başkan Tütüncü, planlama süreci kesinleşmesinin ardından imar revizyonunu tamamlanan bölgenin parselasyon düzenlemesini de yapacaklarını açıkladı.


Geri Dön