25 / 04 / 2024

Kepez Belediyesi Varsak'ta imar sorununu çözdü!

Kepez Belediyesi Varsak'ta imar sorununu çözdü!

Kepez Belediyesi Mart ayı Meclis Toplantısı'nda, imar sorunlarının çözümünü bekleyen Varsaklılar mutlu sona kavuştu. Menderes, Esentepe, Altıayak, Şelale ve Zeytinlik mahallelerini kapsayan imar plan revizyonu, oy birliğiyle kabul edildi.



Menderes, Esentepe, Altıayak, Şelale ve Zeytinlik mahallelerini kapsayan imar plan revizyonu, oy birliğiyle kabul edildi. Devrim niteliğindeki kararla, 1 / 1000'lik ile 1/5 binlik planlardaki uyumsuzluk ortadan kaldırıldı. 


'ÇARPIK YAPILAŞMAYA SON' 

Varsak'ta yapılaşamayan onlarca edanın imarının önünün açıldığı kararla, tevhit ile 5 bin metrekarenin üzeri yapılaşmaya yüzde 5,10 bin metrekarelik alan üzerine yüzde 10 emsal gösterildi. Kepez Belediye Başkam Hakan Tütüncü, "Varsak'ta emsal eşitsizliğinden kaynaklı çarpıklığı ortadan kaldırdık, adaleti sağladık. 2002 yılından buyana 1/1000'lik ile 1/5 binlik planlarda uyumsuzluk vardı. Artık tüm bu sorunlar çözüldü. Bazı bölgelerde kat artışı da sağladık. Burada farklı bir yapılaşma ortaya çıkartılacak" diye konuştu. Meclis toplantısına katılan Varsaklılar, Başkan Tütüncü'ye teşekkürlerim iletti. 


Hürriyet Akdeniz


Geri Dön