16 / 04 / 2024

Kepez Belediyesi'nde tapu işlemleri kolaylaştırıldı!

Kepez Belediyesi'nde tapu işlemleri kolaylaştırıldı!

Antalya Kepez Belediyesi ve Kepez Tapu Müdürlüğü arasında, Elektronik Ortamda Emlak Beyan Değerinin Alınmasıyla ilgili protokole imza attı.



Antalya Kepez Belediyesi ve Kepez Tapu Müdürlüğü arasında, Elektronik Ortamda Emlak Beyan Değerinin Alınmasıyla ilgili protokol imzalandı. Tapu Müdürlüğü tarafından güvenli ortamda mülkiyetlere ait vergi değerlerine erişim sunulabileceği bu protokolle, vatandaşlar tapu işlemlerini daha hızlı tamamlayacak.

Kepez Belediyesi nde tapu işlemleri kolaylaştırıldı!

Milliyet'te yer alan habere göre; Kepez Belediyesi, Kepez Tapu Müdürlüğü ile Elektronik Ortamda Emlak Beyan Değerinin Alınması hakkında protokol imzaladı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Tapu Kadastro VI. (Antalya) Bölge Müdürü Funda Aydın Seymen ve Kepez Tapu Müdürü Azmi Gündoğdu'nun imzaladığı protokol ile vatandaşların tapu işlemlerini daha hızlı bir şekilde tamamlanması ve vatandaş memnuniyetinin yükselmesi planlanıyor. 

Kepez Belediyesi nde tapu işlemleri kolaylaştırıldı!

Protokole göre, işlem yapılan taşınmazların 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu kapsamında cari yıla ait emlak beyan değerleri güvenli ortamda Tapu Müdürlüğü tarafından görülebilecek. Bu uygulama ile tapu ve belediye hizmetleri vatandaşlara etkin, hızlı, güvenli ve elektronik ortamda sunulacak. Tapu Müdürlüğü ve Kepez Belediyesi birimlerindeki personel iş yükü, işlem yoğunluğu ve işlem süreleri düşürülecek.


Geri Dön