25 / 04 / 2024

Kepez Cemevi'nin inşaatı tamamlanıyor!

Kepez Cemevi'nin inşaatı tamamlanıyor!

Antalya Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Altınova Orta Mahallesi'de yapımı süren cemevini inceledi. Başkan Tütüncü, "İnşallah kısa bir sürede yapımını tamamlayarak, cemevini, Alevi hemşehrilerimizin kullanımına sunacağız'' diye konuştu.



Antalya Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Altınova Orta Mahallesi'de inşaatı süren cemevinde incelemeler gerçekleştirdi.

Milliyet'te yer alan habere göre; temeli 14 Kasım 2019 yılında atılan ve yapımı belediye tarafından üstlenilen Pir Sultan Abdal Cemevi'nin şantiyesinin alanında incelemeler gerçekleştiren Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı. Alevi vatandaşların inançlarını, ibadetlerini güzel bir ortamda yapabilmesi için cemevini yaptıklarını söyleyen Başkan Tütüncü, "İnşallah kısa bir sürede yapımını tamamlayarak, cemevini, Alevi hemşehrilerimizin kullanımına sunacağız. Pir Sultan Abdal Cemevi, sadece sema etkinliklerin yapılacağı bir mekân olmayacak. Bu cemevi, Alevi hemşehrilerimizin sosyal dayanışması ile sosyal yardımlaşmasının artacağı ve bir gönül ikliminde buluşabilecekleri güzel bir merkez olacak. Cemevimize, Meclis kararıyla Pir Sultan Abdal ismini verdik" şeklinde konuştu. 

CEMEVİNE 4 BİN METREKARE BAHÇE

Pir Sultan Abdal Cemevi, Orta Mahalle'de, Kale Sokak ile Şelale Sokak'ta Kepez Belediyesi'nin 6 bin metrekarelik arsasında yapılıyor. 1400 metrekare kapalı alanı, 300 metrekare de yarı açık alanı yer alıyor. Cemevinin içerisinde, dede odası, yemekhane, cenaze namazı yeri, başkan odası, gençlik odası, Tahtacılar Derneği'nin odası ile idare ve teknik ofisleri bulunuyor. Pir Sultan Abdal Cemevi'nin etrafında bina ile bütünleşecek şekilde 4 bin metrekare yeşil alan düzenlemesi de yapılacak.

Cemeviyi bölgeye kazandırmak için Kepez Belediyesi ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Altınova Şubesi arasında protokole imza atıldı.


Geri Dön