25 / 04 / 2024

Kepez esnafının tapu sevinci!

Kepez esnafının tapu sevinci!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, bölgede faaliyetlerine devam eden inşaat malzemecileri esnafına tapularını teslim etti.



Kepez Belediyesi, İnşaat Malzemecileri Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi'nin Kirişçiler Mahallesi'nde yapacağı toplu işyerinin, plandan sonra imar parselasyonunu da tamamladı. Toplu işyerindeki 188 dükkân sahibi, 18. madde imar uygulamasının tescil edilmesinin ardından imar tapularını teslim aldı.

Milliyet'te yer alan habere göre; ilçe esnafı Kepez Belediyesi'nin mülkiyet ve imar desteği ile uzun zamandır hayalini kurdukları toplu işyerlerine kavuşuyor. Kepez Belediyesi, geçtiğimiz yıllarda Hurdacılar Sanayii Sitesi'nin Başköy Mahallesi'ne inşaat edeceği toplu işyerinin önce imar planını ve daha sonra imar parselasyonunu yapmıştı. 18. madde imar uygulamasının, Tapu Müdürlüğü'nde tescil edilmesinden sonra toplu işyerindeki dükkân sahipleri, imar tapularını almışlardı. İmar tapularının alınmasıyla birlikte kooperatif toplu işyerinin inşasını başlatabilir hale gelmişti. Kepez Belediyesi, bu yıl içerisinde 50 dükkândan oluşan yeni sitenin yollarını da yapmıştı.

Geri dönüşümcüler ve hurdacıların ardından inşaat malzemecileri de toplu işyeri hayallerine kavuşuyor. Kepez Belediyesi, İnşaat Malzemecileri Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi'nin Kirişçiler bölgesine yapacağı toplu işyerinin imar planından sonra parselasyon çalışması da tamamlandı. Bu uygulamanın Tapu Müdürlüğü'nde tescil edilmesi ile birlikte  dükkan sahipleri imar tapularını alabilecek. Tapular Kepez Belediye Meclis salonunda düzenlenen törenle kooperatif yönetimine teslim edildi. 

Tapular verildi sırada inşaat var 

Kooperatif yönetiminin, inşaat malzemecileri esnafının ve belediye bürokratlarının katıldığı törende bir konuşma yapan Başkan Tütüncü, “Uzunca, meşakkatli bir çabadan sonra İnşaat Malzemecileri Sitesi, yeni yeri için tapularına kavuşuyor. Bu bizim için büyük bir mutluluk. İmar planlamalarında, imar uygulamasında her konuda esnafımızın yanında olduk, yanında olmaya da devam edeceğiz. 18.madde imar uygulamanın, Tapu Müdürlüğü'nde tescil edilmesinden sonra toplu işyerindeki dükkân sahiplerimize, imar tapularını verebilir hale geldik. İmar tapularının alınmasıyla birlikte kooperatif tarafından toplu işyerinin inşasına başlanılabilecek" açıklamasını yaptı.

Kepez'de, esnaf toplu işyerlerinin kurulmasına ciddi bir destek verdiklerini belirten Tütüncü, konuşmasını “Belediyemiz, esnafımızın toplu iş yerlerine kavuşması konusunda gereken her türlü adımı attı, atıyor ve bundan sonraki süreçte de atacak. Elbette ki sadece tapuları vermekle iş bitmiyor. Yeni sitenin, belediyeden beklenen alt ve üst yapı çalışmalarını yapacağız. Konuyla ilgili Sanayii kooperatif yönetimiyle bir toplantı gerçekleştirdik. Konuyla ilgili bürokratlarımı bilgilendirdim. Kirişçiler mevkiinde yer alan bu toplu işyerinin en kısa zamanda yapılmasını umut ediyorum. İnşaat Malzemecileri Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi, esnafımıza hayırlı olsun." diyerek bitirdi.

Kepez Ünsal Mahallesi'nde mülkiyet ve imar sorunu çözüldü!


Geri Dön