19 / 04 / 2024

Kepez Kirişçiler Yolu bulvar haline geliyor!

Kepez Kirişçiler Yolu bulvar haline geliyor!

Kepez Belediyesi, kuzeydeki çevre yollarına bağlantı sağlayacak olan Kirişçiler yolunun genişliğini 8 metreden 30 metreye çıkarıyor.



Kepez Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, 2014’te Varsak bölgesinde Süleyman Demirel Bulvarı ile Çamlıca Mahallesi yol kavşağı arasında Hamza Taş Bulvarı’nı açmıştı. Hizmete giren bulvarın yapımı sırasında yol güzergahındaki büyük kaya kütleleri dinamitle patlatılmış ve eski mermer ocakları çukurları molozla doldurulmuştu. 1700 metre uzunluğunda, 30 metre genişliğindeki bulvar, kent için yeni bir şehirlerarası yol girişi alternatifi olmuştu. Kepez Belediyesi, şimdi de Hamza Taş Bulvarı’nın bittiği Çamlıca Mahallesi yol kavşağında başlayan Kirişçiler yolunu da bulvar haline getiriyor.

8 metrelik genişlik 30 metreye çıkıyor

Fen İşleri Müdürlüğü, imar planları yapılması, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan gerekli izinlerin alınmasının ardından, Kirişçiler yolunun yapımını başlattı. Antalya-Burdur çevre yoluna ve yapımı devam eden kuzey çevre yoluna bağlantı sağlayacak 2700 metre uzunluğundaki Kirişçiler yolunun mevcut 8 metrelik genişliği 30 metreye çıkarılıyor.

“Kirişçiler yolu modern bir bulvar haline gelecek”

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de kente ve çevresine değer kazandıracak Kirişçiler yolunda devam eden çalışmaları yerinde inceledi.


Tütüncü, yaptığı açıklamada yapımını başlattıkları Kirişçiler yolunun Kepez’i, Varsak’ı anlamlı ve değerli kılacağını belirterek, “Merhum eski Ak Parti İl Başkanımız Hamza Taş’ın adını verdiğimiz bu bulvar, Varsak’ı, Antalya- Burdur yoluna bağlıyordu. Bu bulvar, transit geçişler ve kuzeyde yer alan 5 mahallemiz için alternatif bir yol olmuştu. Bu yolun faydası görüldükçe bulvarın devamındaki Kirişçiler yolunun da bulvar şeklinde açılması talep edildi” dedi. Tütüncü, 8 metre olan genişliğini 30 metreye çıkararak Kirişçiler yolunu modern bir bulvar haline getireceklerinin altını çizdi.


Başkan Tütüncü, inşaatına başlanılan yolu, asfaltını da dökerek bu yılın sonunda hizmete açmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.



Milliyet 


Geri Dön