26 / 04 / 2024

Kepez mimarlık ödülü veren tek belediye!

Kepez mimarlık ödülü veren tek belediye!

Başkan Hakan Tütüncü, bu yıl 3.sünü gerçekleştirdikleri Turgut Cansever Ulusal Mimarlık Ödülleri’nin, bir belediyenin ulusal düzeyde mimarlık yarışması düzenlemesi adına bir ilk olduğunu söyledi.



Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, şube çalışmaları için Antalya’da gelen Mimar ve Mühendisler Grubu (MMG) Genel Merkez Yönetim Kurulu’nu kabul etti.


Ziyarette MMG Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Şen, Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Cantürk, MMG Afet İşleri, Kentsel Dönüşüm ve İmar Komisyonu Başkanı Pervin Kınık, Genel Sekreter Şenol Arslan ve önceki dönem Yönetim Kurulu Üyesi Murat Seven yer aldı.


Turgut Cansever, modern zaman Sinan’ı 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Hakan Tütüncü,  MMG yönetim kurulu üyelerine Antalya doğumlu merhum mimar Turgut Cansever anısına düzenledikleri ‘Turgut Cansever Ulusal Mimarlık Ödülleri’ hakkında bilgi verdi. Mimarlar Odası (MO) Antalya Şubesi’nin koordinatörlüğünde Turgut Cansever Ulusal Mimarlık Ödülleri’nin, bu yıl 3.sünü gerçekleştirdiklerini hatırlatan Tütüncü, yarışmaya 45 eser ile 100’ün üzerinde mimarın katıldığını söyledi. Tütüncü, Turgut Cansever Ulusal Mimarlık Ödülleri’’nin bir yerel yönetimin ulusal düzeyde mimarlık yarışması düzenlemesi adına bir ilk olduğunun altını çizerek, şunları söyledi: “Turgut Cansever, sadece milliyetçi, muhafazakâr bir adam olduğu için ötelenmişti. Bilge bir adam, 17 tane kitap yazmış. Aha Han Mimarlık ödülünü 3 kez alıyor. Dünyada Aha Han Mimarlık ödülünü 3 kez alan tek mimar.  Onun için Turgut Cansever’e modern zaman Sinan’ı diyorum. Kitaplarını okuduğunuzda, kitaplarının içerisinden kaybolup gidiyorsunuz.  Böyle bir kişinin kıymeti bilinmeli.”


Mimarlık ödülleri kurumsallaşıyor

Yarışma ile İslam’ın estetik anlayışıyla fikir kozasını örmüş bir mimarı, tekrar meçhul bir kahraman olarak gündeme taşıyıp malum bir kahraman haline getirdiklerine işaret eden Başkan Hakan Tütüncü, “ Bu konuda epey de bir yol aldık. Her yıl yarışmaya katılan projeleri kitap haline getiriyoruz. Bir program 3 kez tekrar edilmeden kurumsallaşmaz. Kurumsallaşmanın ayak sesleri 3 kez düzenlendikten sonra gelir. Şimdi dördüncüsünü yapacağız. Şehircilikle, mimariyle ilgili fikir harmanlamasının yapıldığı birkaç günü yaşayalım arzusu içerisindeyiz.” ifadesini kullandı.

Ziyaret anı fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.


Kepez Belediyesi


Geri Dön