19 / 04 / 2024

Kepez Park Orman Projesi ihalesini İdeal Yatırım kazandı!

Kepez Park Orman Projesi ihalesini İdeal Yatırım kazandı!

KEPEZ Park Orman Projesi'nin inşası ve 25 yıl süreyle işletilmesi için yapılan ihaleyi, 632 bin TL teklif veren İdeal Yatırım ve Danışmanlık Şirketi kazandı.



Kepez Belediyesi tarafından hazırlanan proje kapsamında inşaatın yaptırılması ve 25 yıl süre ile kiraya verilmesini kapsayan ihale, encümen toplantı salonunda gerçekleşti. 3 firmanın katıldığı ihale, yerel bir televizyon kanalı, belediye internet sayfası ve sosyal medya üzerinden canlı yayınlandı.


İhale Komisyonu Başkanı Serhat Demir, projenin Orman Genel Müdürlüğü'nün, Fatih Mahallesi'nde Meşe Kapısı olarak bilinen alanda, belediyeye 29 yıllığına tahsis ettiği 227 bin metrelik alana yapılacağını söyledi.


PROJEDE NELER VAR?


Kepez Park Orman'ın proje çalışmasının yaklaşık 1 yıl önce başladığını vurgulayan Demir, belediyenin imkanları ve personeli tarafından hazırlandığını, kapsamında dağ kızağı, ATV parkı, macera parkı, go-kart pisti, paintball alanı, serbest oyun alanı, kır lokantası, kır kahvesi, yapay göletler, idari bina, gezi ve bisiklet yolu, yöresel ürün satış yeri, kameriye, manej alanı ve koşu yolu bulunduğunu kaydetti.


İhalenin, yıllık muhammen bedelinin 620 bin lira olarak belirlendiği bilgisini veren Serhat Demir, "İdaremizin yıllık kira bedeline her yıl tüfe oranında yapılacak artışlarla elde edeceği kira geliri kabaca bir hesapla 30 milyon liranın üzerinde olacaktır. Kira gelirine, yapım ve diğer dolaylı giderleri eklendiğinde kamunun kazancı çok daha fazla olacaktır" dedi.


YILLIK 632 BİN TL'YE KİRAYA VERİLDİ


Demir'in açıklamalarının ardından firmaların teklif dosyaları komisyon tarafından katılımcıların huzurunda açılarak okundu. Bir firmanın teklifi eksik belgeleri nedeniyle kabul edilmedi. İki firmanın tekliflerinin açıklanmasından sonra yapılan açık arttırmada yıllık 632 bin TL teklif veren İdeal Yatırım ve Danışmanlık Şirketi ihaleyi kazandı.



Haber Antalya


Geri Dön