25 / 04 / 2024

Kepez Şefkat ve Huzur Evi'nin temeli atıldı!

Kepez Şefkat ve Huzur Evi'nin temeli atıldı!

Antalya’nın Kepez ilçesine bağlı Kütükçü Mahallesi’nde, 50 yatak kapasiteli, şefkat ve huzur evi inşaatının temeli atıldı. Kepez’in Kütükçü Mahallesi’nde, 50 yatak kapasiteli, şefkat ve huzur evi inşaatının temeli düzenlenen törenle atıldı.



Antalya’nın Kepez ilçesine bağlı Kütükçü Mahallesi’nde, 50 yatak kapasiteli, şefkat ve huzur evi inşaatının temeli atıldı. Kepez’in Kütükçü Mahallesi’nde, 50 yatak kapasiteli, şefkat ve huzur evi inşaatının temeli düzenlenen törenle atıldı. Törene Ak Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip, Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin, Akseki Belediye Başkanı İsmet Uysal, Karamanlı Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu, Keçiborlu Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak, Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren ve vatandaşlar katıldı.


Törende konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez’in, ardı ardına gerçekleşen temel atma ve açılış törenleriyle şehirleşmede çok önemli bir dönemi yaşadığını söyledi.

Çok özel bir tesisin temelini attıklarına ifade eden Başkan Tütüncü, "Kepez’in en önemli eksiklerinden birini daha gideriyor ve önemli bir sosyal projeyi hayata geçiriyoruz. Çok özel bir tesisin temelini atıyoruz. Bu tesis, tam anlamıyla şefkat ve huzur evidir" dedi.

Şefkat ve huzur evinin, klasik bir huzur evinin çok ötesinde, manevi evlat projesi gibi çok çeşitli sosyal projelerin uygulanacağı bir tesis olacağına dikkat çeken Tütüncü, "Büyüklere sevgi ve saygının azaldığı bir dönemde, gelecek kuşaklarla, geçmiş kuşaklar arasındaki bağı sevgi ve saygı ile kurmaya dönük çok özel bir sosyal projenin uygulanacağı, özel bir tesisin temelini attık. 50 kişilik yataklı bölümüyle toplamda 120 kişiye hizmet verecek olan tesis tamamlandığında hem bakıma muhtaç olan büyüklerimize barınma imkanı sağlayacağız hem de geçmiş kuşaklarla gelecek kuşaklar arasında şefkat ortamını sağlamış olacağız” dedi.


7 BÜYÜK PROJENİN YAPIMI BAŞLIYOR

Tütüncü, tesisin mimarisini oluştururken, II. Abdülhamit’in fermanı üzerine Okmeydanı’nda kurulmuş olan darülaceze’den esinlendiklerini kaydetti.

Başkan Hakan Tütüncü, yapımını 6 ay gibi kısa bir sürede tamamlayacakları tesisin maliyetinin iç tefrişatıyla birlikte 3 milyon lira olduğunu da ifade etti.

Tütüncü, "Önümüzdeki bir kaç aylık sürede 7 büyük eserin temelini atacağız. Bu eserlerden ilk olarak şefkat ve huzur evinin temelini attık. 22 Mayıs’ta Kepez Merkez Camii ve Külliyesi’nin temeli atacağız. Bu eserimiz, mimarisiyle, 24 saat canlı Kur’anı Kerim okunmasıyla ve külliye kültürünü Antalya’ya kazandırmasıyla çok anlamlı bir yatırım olacak. Avni Tolunay Mahallesi’nde 70 dönümlük Kent Parkı’nın, Fabrikalar Mahallesi’nde açık yüzme havuzunun, Yükseliş Mahallesi’nde şehir kütüphanesinin, Habibler, Mehmet Akif Ersoy, Gazi, Fatih, Kültür, Odabaşı ve Kızıllı mahallelerinde semt spor sahalarının, Düdenbaşı Mahallesi’nde sosyal yardımlaşma merkezinin ve Teomanpaşa Mahallesinde belediye sağlık merkezinin temelini önümüzdeki aylarda atacağız.”

Şefkat ve huzur evinin yapımının 10 gün önce başladığına dikkat çeken Tütüncü, "bugün bir temel atma töreni yapacaktık. Ancak tesisin temeli çoktan atıldı. Bürokratlarım, temeli neden erken attıkları soruma, temel atma törenini 10 gün önce planlıyorduk ama program yoğunluğundan dolayı bu gerçekleşmedi. Biz de temeli erken attık, cevabını verdiler. Tesisin inşası başlayınca bürokratlarıma şunu söyledim: Kepez o kadar önemli projeleri hayata geçiriyor ki bunların temel atma törenlerine bile yetişemez olduk. "


KEPEZ, TÜRKİYE’NİN EN HIZLI GELİŞEN İLÇESİ

Kepez Kaymakamı Savaş Tuncer de "Şefkat ve huzur evi projesi her ilçenin isteyip de ulaşamadığı hatta bazı illerde yapılması yıllarca sorun teşkil eden anlamlı hizmetlerden bir tanesidir. Kepez, olarak çok şanslıyız. Kepez’de, dünyaya örnek olabilecek bir belediyecilik var. Sadece yatırımlarda değil, sağlık, eğitim ve kültür yatırımlarının yanı sıra sosyal belediyecilik anlayışı da artık çağdaş standartlara ulaşmış durumda. Kepez’imizde her geçen ya bir temel atma ya da açılış törenini gerçekleştiriyoruz. Kepez artık bir şantiye sahasıdır. Her yerde belediyemizin damgasını görebiliyoruz. Merkezi idarenin kaynaklarıyla beraber Kepez, Türkiye’nin en hızlı gelişen ilçelerinden bir tanesi oldu” dedi.

Konuşmalardan sonra yapılan duanın ardından butona basılarak şefkat ve huzur evinin temeli atıldı. Törende Beyarmudu Belediyesi Halk Dansları Topluluğu bir gösteri de yaptı.


Milliyet


Geri Dön