26 / 04 / 2024

Kepez Ünsal Mahallesi'nde mülkiyet ve imar sorunu çözüldü!

Kepez Ünsal Mahallesi'nde mülkiyet ve imar sorunu çözüldü!

Antalya Kepez Belediyesi tarafından gecekondu yapılaşmasından modern bir şehre dönüştürdüğü Ünsal Mahallesi'nde mülkiyet ve imar sorunu çözüldü.



Antalya Kepez Belediyesi tarafından gecekondu yapılaşmasından modern bir şehre dönüştürdüğü Ünsal Mahallesi'ne, içerisinde spor sahalarının da olacağı 6 bin 768 metrekare büyüklüğüne sahip bir yeşil alan daha yapılıyor. 

Milliyet'te yer alan habere göre; mülkiyet ve imarla ilgili sorunların çözüldüğü Ünsal Mahallesi'nde değişim başladı. Gecekonduların yerine modern konutların yapılması amacıyla imar yolları hızlı bir şekilde açılmış ve alt yapı eksikleri tamamlanmıştı. 

Kepez Belediyesi, mahallenin doğal gaz ve diğer alt yapı çalışmalarıyla bozulan asfaltını ve kaldırımını yenilerken, bölgenin sosyal etkinlik alanı eksikliğini de gideriyor. Geçtiğimiz yıl semt spor sahası yapılan mahalleye, şimdi de 6 bin 768 metrekare büyüklüğünde içinde spor sahalarının da olacağı bir yeşil alan yapılıyor. Mahallenin yaşam konforunu yükseltecek dev yeşil alan 5 Temmuz Kurtuluş Caddesi üzerine kazandırılıyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapımına başlanılan yeşil alanın 3 bin metrekaresi mahalle parkı şeklinde düzenleniyor. Toprak tesviyesi yapılan mahalle parkının içinde açık hava spor aletleri, oturma mobilyaları, çocuk oyun parkı bulunacak. Çeşitli bitki ve ağacın dikileceği park, çim ekimiyle de yeşillendirilecek. Parkın içerisindeki zeytin ağaçları da korunuyor. Mahalleye değer kazandıracak olan yeşil alanın 3 bin 768 metrekaresi de çocuklar için spor sahası haline getirilecek. Spor park, basketbol, futbol sahaları ile yürüyüş parkurundan oluşacak. Park ve Bahçeler Müdürlüğü, spor parkın yapımını önümüzdeki günlerde başlayacak.


Geri Dön