23 / 04 / 2024

Kepez ve Tütüncü'de mülkiyet sorunu çözüldü!

Kepez ve Tütüncü'de mülkiyet sorunu çözüldü!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AK Parti Kepez İlçe’nin yeni mahalle teşkilat başkanları ve yönetimleri ile buluştu. 



Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AK Parti Kepez İlçe’nin Gazi, Emek, Gündoğdu, Habibler, Hüsnü Karakaş, Sütçüler, Karşıyaka, Kuzeyyaka, Mehmet Akif Ersoy, Teomanpaşa, Yeni Mahalle ve Yeni Emek Mahalle teşkilat başkanlarını ve yönetimleri ile buluştu. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, 3 saat süren toplantıda Başkan Tütüncü, mahalle teşkilat başkanlarını tek tek dinledi ve sorularını cevaplandırdı.

Mahallelere doğalgaz getirilmesi talebiyle ilgili açıklamalarda bulunan Tütüncü, “20 Mahallede 70 bine yakın konuta doğalgaz götürdük. Bu yıl Barış ve Kanal Mahallerimize doğalgaz getiriyoruz. 2019’daki doğalgaz yatırımında Gündoğdu ve Kuzeyyaka Mahallelerimiz önceliğimiz olacak. Bu mahallelere 1 ya da 2 mahalle daha ekleyebiliriz” dedi.

İlçenin doğu yakasına yaptıkları en önemli icraatın emsal artışı olduğuna işaret eden Tütüncü, “Habibler, Hüsnü Karakaş, Mehmet Akif Ersoy, Sütçüler ve Baraj Mahallelerinde 2009’dan sonra gerçekleştirdiğimiz en büyük icraat yüzde 42 oranında yaptığımız emsal artışıdır. Bu artış ile 18 daire yapılan bir yere 24 tane daire yapılabilir hale getirdik. Bölgede iki tane dairesi olana ilave bir tane daire daha vermiş olduk. Emsal artışıyla bölgede ada bazındaki parsellerdeki yapılaşmanın önünü açtık. Bölgeye yaptığımız diğer önemli yatırım da Kepez Devlet Hastanesi oldu. Hastane, bölgenin değerini 10 kat artırdı. Alt ve üst yapı çalışmalarımız, sosyal, kültürel tesislerimiz, Korkuteli Kavşağı ile Antalya Hava Limanı arasındaki çevre yolu ilçenin doğu yakasına ciddi bir değer kazandırdı.”

40 bin tapu
Bugüne kadar 40 bine yakın tapu verdiklerini anımsatan Başkan Tütüncü, “Kepez’in tarihinde mülkiyet problemlerinin çözüldüğü 2. bir dönem yaşanmadı. 40 binden fazla tapu tahsisi yaptık. Verdiğimiz tapularla ilgili ciddi bir memnuniyet sağladık. 30-40 yıldır çözülemeyen bölgesel imar problemlerini çözdük. Duraliler den Varsak’a, Düden Çayı havzasından Altınova’ya kadar. Cumhuriyet tarihinin en büyük Vakıf takasını gerçekleştirdik. Nereden nereye geldiğimize bakmak lazım. Mülkiyet problemlerinde bizim kadar irade gösterecek ikinci bir yönetim bugüne kadar olmadığı gibi bundan sonra da olmayacak” diye konuştu.
 


Geri Dön