20 / 04 / 2024

Kepez Yeni Emek'te kentsel dönüşüm inşaatları başlıyor!

Kepez Yeni Emek'te kentsel dönüşüm inşaatları başlıyor!

Antalya Kepez Belediyesi'nin Yeni Emek Mahallesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinin imar planı ve parselasyon süreçlerinde sona gelindi. Hak sahiplerine tapuları dağıtılmaya başladı.



Kepez Belediyesinin, halkla birlikte Yeni Emek Mahallesi’nin orta kısmında gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm projesinin imar planı ve parselasyon süreçleri tamamlandı. Yapılan referandumda yüzde 90 evet oyu ile halkın onayladığı kentsel dönüşümünde şimdi hak sahipleri tapularına kavuşuyor.


Kepez’de evde tapu dönemi

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Yeni Emek’teki kentsel dönüşümde yeni bir dönemi de başlattı. Başkan Tütüncü, ‘evde tapu dönemi’ sloganıyla Yeni Emek’te, projenin uygulanacağı bölgedeki evleri ziyaret ederek, hak sahiplerine tapularını veriyor.


Tütüncü, Yeni Emek’te yepyeni bir yaşamı başlatacak olan projenin ilk tapu belgelerini Muhammet-Ayşe Dudu Vural ile Mustafa-Fatma Altun çiftlerine takdim etti.


Yeni Emek Mahallesi’nde 1 yıla aşkın süre sürdürdükleri kentsel dönüşüm çalışmasında önemli bir noktaya geldiklerini kaydeden Başkan Tütüncü, “Vatandaşlarımızı, eskimiş depreme uygun olmayan, sağlık koşulları bakımından yetersiz olan konutlardan yine vatandaşlarımızın desteği ile kurtarıyoruz” dedi.


Tütüncü, “Vatandaşlarımızın haklarını artırıcı, ücretsiz konut sahibi olabilecekleri çok önemli bir kentsel dönüşümün önünü açacağımızı ifade etmiştik. Burada kentsel dönüşümle ilgili bir referandum uyguladık. Sonrasında belediyemiz ve mahallemiz büyük bir gayretle çalışmalarımızı tamamladık. Şehrin kalbine Yeni Emek Mahallesi’ne yeni bir şehir kurulması için ilk atımı attık ve ilk tapu törenimizi gerçekleştirdik. Yeni Emek’te emek emek yeni bir şehir kuruyoruz.”


Projeyi halk yapacak

Yeni Emek Kentsel Dönüşüm Projesi’ne desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e teşekkür eden Tütüncü, “Büyükşehir, önümüzü açtı, biz de çok çalıştık şimdi vatandaşlarımıza yepyeni bir hayatın kapılarını aralayacağımız, modern konutlarda yaşamalarını sonuçlayacağımız güzel bir projeyi birlikte başlatıyoruz” diye konuştu.


Başkan Hakan Tütüncü, Antalya’da kentsel dönüşüm adına yerel yönetim tarihinde önemli bir başarıya imza attıklarına değinerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Daha değerli konutlar, daha güzel bir yaşam, daha güzel bir şehir, daha iyi bir alt yapı artık Yeni Emek Mahallemizin hakkıdır. Hak sahipleri, hissedarlarıyla bir araya gelerek diledikleri müteahhitlerle anlaşarak konutlarını yapacaklar. Bizim burada müteahhit önerimiz yoktur. Bizim burada herhangi bir şekilde mimardır, mühendistir, bunlarla ilgili bir önerimiz de yoktur. Halkımız, işin en iyi şekilde bilir. Tercih ettikleri müteahhitle sözleşmesini yaparak inşaatını başlatacak.”


Tütüncü, “Kepez Belediyesi olarak artık bir ilki de başlatmış olduk. Çok tapu verdik ama şimdi Yeni Emek’te evde tapu dönemini başlattık. Bütün belediye eve gelerek bayram havası içerisinde tapu törenimizi gerçekleştiriyoruz. Allah mübarek etsin, bismillah” diyerek tapuları hak sahiplerine verdi.


Söz de karar da vatandaşın

Tütüncü, “Kentsel Dönüşüm de örnek model olacak Yeni Emek projesinin dönüşüme yönelik hazırlanan 5 binde bir ve binde bir ölçekli imar planları, Kepez ve Büyükşehir meclislerinden onaylanarak kesinleşmişti. Belediyenin yoğun gayretleri ve çabalar sonrasında kentsel dönüşümün uygulanacağı bölgenin parselasyon çalışmaları ve tapu tescilleri tamamlandı. Şimdi mahalle sakinleri tapularını almaya başladı. Bundan sonra kentsel dönüşüm sürecinde artık söz de karar da vatandaşta olacak.”


Milliyet


Geri Dön