19 / 04 / 2024

Kepez Yeşilyurt'a kültür merkezi müjdesi!

Kepez Yeşilyurt'a kültür merkezi müjdesi!

Başkan Hakan Tütüncü, ziyaret ettiği Yeşilyurt Mahallesi'ne, iki okul, doğalgaz, kültür merkezi, ağız ve diş sağlığı hastanesi, Merkez Bankası Şubesi hizmet binası ile kent parkı müjdeleri verdi.



Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 'hizmet yerelde yapılır" anlayışıyla başlattığı halk buluşmalarını Yeşilyurt Mahallesi'nde sürdürdü.Halkla varolan gönül bağını pekiştirmeyi de amaçlayan mahalle ziyaretine Ak Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri, İlçe kadın Kollan Başkanı Fatma Tutan, meclis üyeleri ve partililer de eşlik etti. Diğer mahallelere yapılan ve yapılacak olan hizmetler hakkında bilgi almaları amacıyla halk buluşmasına Kepez Muhtarlar Derneği Başkanı Feyzullalı Btiyükkekeş, Şafak Mahalle Muhtarı Yılmaz Kökçeıı ve Ahatlı Mahalle Muhtarı Tahsin Mutlucan da davet edildi.Başkan Tütüncü. Yeşilyurt Mahallesi'ndeki halk buluşmasına 75. Yıl Caddesi'ndeki esnafı ziyaret ederek başladı. Yeşilyurt Mahalle Muhtarı Mehmet Karadeniz'in de katıldığı ziyarette Tütüncü, iş yerlerine giderek hal ve hatırını sorduğu, taleplerini dinlediği esnafa, bol kazançlar dileğinde bulundu. Caddeden geçen vatandaşlarla da sohbet eden Tütüncü, evlerinin balkonlarından, pencerelerinden kendisine sevgi gösterisinde bulunan mahallelileri de selamladı. Yeşilyurt Mahallesi sakinleri tarafından ilgiyle karşılanan Başkan Hakan Tütüncü, yaşlıları, hastaları ve yakınlarını kaybedenleri de evlerinde ziyaret ederek, acılan paylaştı. Ev ziyaretlerinde mahallelilerle bir araya gelen Tütüncü, vatandaşların hizmetle ilgili taleplerini dinledi ve bölgeye yapılacak olan hizmetleri anlattı.Başkan Tütüncü, imara uygun yapılaşması tamamlanan Yeşilyurt Mahallesi'nde, yeşil alan. asfalt, kaldırım hizmetlerinin tamamına yakınının bittiğini aktardı. Yeni dönemde bölgenin değerini artıracak yatırımları gerçekleştireceklerinin söyleyen Tütüncü, mahallelinin doğalgaz beklentisini 2016 yılı içerisinde karşılayacaklarını belirtti. 


Mahallelinin diğer bir talebi olan kültür merkeziyle ilgili de Tütüncü, şunları söyledi. 

"Mahallenin 1994"te yapılan imar planında kültür merkezi yeri ayrılmadı. Şimdi komşu mahalle olan Avni Tolunay Mahallesi'niıı, yaptığımız imar planında kültür merkezi yeri de var. İmar planlan ve 18 uygulaması kesinleştikten sonra bölgeye hizmet verecek modern ve şık bir kültür merkezini Avni Tolunay Mahallesi'ne inşa edeceğiz."Tiitüncü. mahalleye değer katacak diğer yatırımlarla ilgili de şu bilgileri verdi. "Komşu mahalle Ahatlı Mahallesi'ne 50 ünitelik Antalya Ağız ve Diş Hastanesi inşa ediliyor. 15-20 gün içerisinde temeli atılacak olan bu tesis, bölgeye ciddi bir hareketlilik getirecek. Yine Yeşilyurt'a yakın bir yer olan Kültür Mahallesi'nde Hürriyet Caddesi'nin Sanayi kavşağının doğusuna Merkezi Bankası Antalya Şubesi hizmet binası yapılacak. Bu yatırım da bölgeye ekonomik hareketlilik getirecek. Hürriyet Caddesi ndeki eskiyen Tek Sarnıç Farkı'nı, kent parkı mantığı ile yeniden inşa edeceğiz. Bölgenin okul talebini de karşılıyoruz. Gülveren Mahallesi'nde Perşembe Pazan'nın batısında mülkiyet ve imarla ilgili problemlerini çözdüğümüz arsaya 24 derslikli ilkokul yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığı, bu okulu yatırım programına aldı. Bölgedeki Şafak Mahallesi'nde ihalesi biten 24 derslikli. 4 atölyeli Endüstri Meslek Lisesi'ııiıı yapımı önümüzdeki günlerde başlayacak. Bölgeye hareketlilik getirecek önemli bir yatırım olan Batı Çevre Yolu'nun Kepez bölümünün açılmasıyla ilgili çalışmalar da devam ediyor.' Kepezli hemşehrileriyle kardeşliğe dayalı gönü bağı kurmaya önem verdiğinin altını çizen Tütüncü, "Makamlar kalıcıdır ama insanlar o makamlardan gelir ve geçerler. Önemli olan geride tatlı bir hatıra bırakmaktır. Hizmetlerimizle Kepez'de, vatandaşlarımızın gönlünde tatlı bir hatıra bırakırsak kendimizi mutlu sayarız. İnsan, hep sevdiği ile beraber olur. Biz de halkımızı çok sevdiğimiz için onlarla beraber oluyoruz." ifadesini kullandı. 


Antalya Beyaz 


Geri Dön