28 / 03 / 2024

Kepez'de 3 mahalleye tapu müjdesi!

Kepez'de 3 mahalleye tapu müjdesi!

KEPEZ Belediye Meclisi nde, Vakıf Zeytinliği'nin dunımu konuşuldu. Bölgenin halkın kullanınuna açılamadığı yönünde endişelerini belirten meclis üyeleri, bir an once bu işin çözüme ulaştırılmasını İstedi...



Kepez Belediyesi'nde yeni yılın ilk meclis toplantısı. Hakan Tütüncü başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis başlamadan gündem dışı soz alan CHP grup sözcüsü Neslihan Gülel, 2013 yılında yaşanan olayları örnek göstererek hükümeti eleştirdi. 


Gülerin eleştirilerinden rahatsız olmadığını belirten Başkan Hakan Tütüncü, yerel meclislerde ulusal siyaset yapılmasının doğru olmadığım aktardı. 


AYYAŞI, BERDUŞU KOL GEZİYOR 


Önerge ile mecliste Vakıf Zeytinliği ne ilişkin 1/1000 ölçekli nazım imar planına 'tarımsal niteliği korunacak özel mahsul alanı' ibaresinin eklenmesi görüşüldü. Konu hakkında goruş belirten MHP gtup sözcüsü Mustafa Reşat Oktay, alanın uzun suredir kentin kullanımına kazarıdır ılamadığım ifade ederek. "Soz ko tıusu ibarenin plana işlenmesiyle yıllardı! bekleyen alanın, yine aynı şekilde kalacağım duşunu yorum. Ayyaşı, sarhoşu, berduşu, her turlu melanetin kol gezdiği bu alan Antalya'nın Kepez bölgesinde maalesef vucut bulmaya devam edecek" dedi. 


AYNI ŞEKİLDE KALACAĞINDAN ENDİŞELİYİM 


Alana halkın girmesi sağlanmadığı surece ora da sürekli yangınlar, kanundışı ve kent yaşamım tehdit eden olayların yaşanmaya devam edeceği ni vurgulayan Mustafa Reşat Oktay, "Bir turlu çozum bulunamayan bir noktadır. Antalya'nın kent merkezinde Antalya halkına hizmet etmesi için çok arzu ettiğimiz bir konunun yine aynı şekilde kalacağı endişesini paylaşmak istiyorum Çok üzülüyorum" dedi. 


SOMUT BİR ADIM ATILAMADI 


Kepez Belediye Başkam Hakan Tütüncü ise Vakıf Zeytinliği'nin Antalya açısından son derece hazin hikayesi olan bir alan olduğunu vurgular kea "Geçtiğimiz yıllarda Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden Ticaret Boısamız almıştı. Şu ana kadar somut bir adtm anlamamasının çok ciddi manada sıkıntısını yaşıyoruz" diye konuştu. 

TÜTÜNCÜ: ÜMİTSİZ DEĞİLİM Alan içerisinde günübirlik tesis yapılmasına donuk bir talepte bulunduklarım aktaran Hakan Tütüncü. "Bir bahçe, peyzaj düzenlemesinden bahsediyorum. 100 bin metrekarelik bir çalışma, onunla ilgili projelerimizi de hazırladık. Biz talebimizi yaptık. Bize 100 bin metrekarelik bir alan verildiği takdirde marka olacak bü rekreasyon çalışması yapacağız. Bu çalışma marka yönüyle de butun Türkiye'nin dikkatim çeken bir çalışma olacak. Onu da önümüzdeki günlerde paylaşacağız. İmar planlartyla İlgili problemler ortadan kalkarsa Zeytinpark A.Ş. de bu konuda bir adım atar diye düşünuyoıuz. Ben ümitsiz değilim" diye konuştu. Konuşmaların ardından plandaki düzenleme oybirliğiyle kabul edildi. 


ÜÇ MAHALLEYE TAPU MÜJDESİ 


Mecliste ayrıca, seçim öncesi tapu müjdesi de gündeme geldi MHP'li Mustafa Reşat Oktay'ın sorusu üzerine Başkan Hakan Tütüncü, görev süresi boyunca Kepez de 17 bin tapu dağıttıklarını belirterek. Erenköy. Çamlıbel ve Göçerler mahal lelerinde tapu vermek için çalışmaların başlatü dığını ifade ettL Bölgedeki hak sahiplerine ilişkin incelemenin yürütüldüğünü vurgulayan Başkan Tütüncü. 30 Mart 7.014 seçimlerinden önce tapuların dağıtılmaya başlayacağını söyledi.

 

DENETİM KOMİSYONU BELİRLENDİ 


Mecliste, seçimlere kadar görev yapacak Denetim Komisyonu'nun seçimi de yapıldı. 

AK Parti'den İsmail Hayyar. Mehmet Yarbaş ve Dllaver Tanık ile CHP'den Neslihan Gülel ve MHP den Adem Çelik komisyon üyeliğine seçüen isimler oldu. 

Kepez'de Vakıf Zeytinligi'nin son durumu kent gündeminin ilk maddeleri arasındaki yerini koruyor. 

Yeni yılın ilk meclis toplantasında üyeler, bölgenin halkın kullanıma açılmamasından yakınarak, bu konunun bir an önce çözüme ulaştırılmasını istedi. 


Hürriyet Akdeniz


Geri Dön