26 / 04 / 2024

Kepez'de 4 mahalle için imar planı revizyonu hazırlandı!

Kepez'de 4 mahalle için imar planı revizyonu hazırlandı!

Kepez Belediyesi, Fatih, Göçerler, Çamlıbel ve Esentepe Mahallesi sakinlerine tapu ve konforlu konutlarını kavuşturmak adına çalışmalarını sürdürüyor. Kepez'de 4 mahalle için imar planı revizyonu hazırlandı. 



Kepez Belediyesi şehir girişinin sol tarafında kalan Fatih, Göçerler, Çamlıbel ve Esentepe Mahallelerinde, kuruldukları günden bugüne 2B, Vakıf parselleriyle ilgili mülkiyet problemleri yaşanıyordu. Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre mülkiyet sorunundan ve mevcut imar haklarının yetersizliğinden dolayı bölgede yaşayan binlerce hak sahibi, gecekondularının yerine imara uygun konutlarını inşa edemiyorlardı.

Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ilk olarak bu 4 mahallenin de içerisinde bulunduğu Masa Dağı çevresindeki 19 mahallenin orman vasfını yitirmiş, kadastro çalışmaları marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış araziler olarak adlandırılan 2B arazilerindeki tapu problemini çözüme kavuşturdu.

Başkan Tütüncü, mülkiyet problemlerini çözerken, bölge sakinlerine değerli ve konforlu konutlarla yaşama imkânı sunacak olan imar planı revizyonunu da hazırladı. 

Fatih, Göçerler, Çamlıbel ve Esentepe Mahallelerine ilişkin hazırlanan 15000 ölçekli nazım imar planı revizyonunun ilçe ve büyükşehir meclisi onay süreçleri tamamlandı. 
 


Geri Dön