25 / 04 / 2024

Kepez'de gecekondular modern konutlara dönüştürüldü!

Kepez'de gecekondular modern konutlara dönüştürüldü!

Kepez Belediyesi, tapu tahsisi ve kat artışı ile gecekondulardan modern konutlara dönüşümünü sağladığı Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nin cehresini, temel belediyecilik hizmetleriyle değiştirmeyi hedefliyor.



Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, mahalle sakinlerini, kaliteli, konforlu konutlarla, sosyal yaşam alanlarıyla buluşturacak çalışmaları ve çözümleri göreve geldiği 2009’da başlatmıştı. İlk olarak gecekonduda oturan hak sahiplerinin tapu sorunu çözüldü. Daha sonra gecekonduların yerine imara uygun konutların yapılmasını hızlandırmak için kat artışı getiren imar düzenlemesi yapıldı. Konut yatırımını cazip hale getirmek için de bölgede imarlı yollar hızlı bir şekilde açıldı, Kepez Devlet Hastanesi, çok amaçlı spor salonu gibi kamu yatırımları inşa edildi.


Tercih edilen mahalle oldu

Kepez Belediyesi, yollarını kaliteli ve konforlu hale getirdiği mahallenin sosyal donatı alanı ihtiyacını da yeni parklarla karşılıyor. Çok amaçlı spor salonunun hizmete girdiği Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ne semt spor sahası da inşa edilecek. Mahallede, yaşanılan değişim ve dönüşüm sonrasında modern konutları, konforlu yolları, yeşil alanlarıyla tercih edilen bir muhit haline geldi.


Milliyet


Geri Dön