19 / 04 / 2024

Kepez'de Kentsel Dönüşüm Çalıştayı gerçekleştirildi!

Kepez'de Kentsel Dönüşüm Çalıştayı gerçekleştirildi!

Antalya Kepez'de kentsel dönüşüm çalıştayı gerçekleştirildi. Çalıştaya,  Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de katılım gösterdi. 



Kentsel Dönüşüm Çalıştayı’na katılan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, hak sahiplerinin kendi eliyle yaptığı ketsel dönüşüm çalışmalarından memnun olduklarını açıkladı.

 

Hakan Tütüncü, Kentsel dönüşüm uygulamaları yapan kurumları inşaat mühendisleriyle buluşturan İMO Kentsel Dönüşüm Çalıştayı’nda ilçesindeki kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulunarak bir sunum gerçekleştirdi. 

 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Yeni Emek Mahallesi’nde başlayan, Masa Dağı ve Gülveren Mahallelerinde devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarını görsellerle anlatan Başkan Tütüncü, çalışmaların hızla devam ettiğini vurguladı. 

 

Kentsel dönüşüm sürecinde öncelikli olarak hak sahiplerini ikna etme yönetimine başvurduklarını söyleyen Hakan Tütüncü, Yeni Emek Mahallesi’nde yüzde 91 oranında olur yönünde oy kullanıldığını ve şimdi herkesin çok mutlu olduğunu açıkladı.

 

“En fazla dönüşüm Kepez’de olmalı”
Antalya’da köyden kente göç olgusunun özellikle 1980’den sonra etkisini gösterdiğini hatırlatan Tütüncü, Antalya merkezinin 1 buçuk milyon yerine 400 binlik bir nüfusa sahip olmasıyla çok daha değerli olacağını söyledi. Türkiye’deki en ucuz konutun Antalya olduğunu da hatırlatan Tütüncü, en fazla kentsel dönüşüm yapılması gereken ilçenin de Kepez olduğunu hatırlattı.
 


Geri Dön