28 / 03 / 2024

Kepez Belediyesi'nden okul sorununa imar formülü!

Kepez Belediyesi'nden okul sorununa imar formülü!

Kepez Belediyesi tarafından ilk kademe eğitim için okula ihtiyaç duyulan Karşıyaka Mahallesi'nde, imar revizyonuyla 5 bin 626 metrekare büyüklüğüne sahip bir okul arsası hazırlandı.  



Antalya Kepez Belediyesi tarafından okul arsasın yer alan mülkiyet ve imarla ilgili sorunları çözüp ve kendi arazilerini Milli Eğitim Bakanlığı'na verilerek, ilçeye yeni okul binalarının yapılmasının önü açılıyor. Milliyet'te yer alan habere göre; bu yöntem ile birlikte son 12 yılda ilçeye 130'dan fazla yeni okul binasına sahip olan Kepez Belediyesi, gecekonduların yerini modern konutların aldığı Karşıyaka Mahallesi'nin de ilk kademe okul sorunu çözüme kavuşuyor. Artan nüfus nedeniyle mahallede bulunan mevcut okul binası, ihtiyacı karşılayamaz hale gelmişti. Bu nedenle mahallede yeni bir okulun yapılmasına ihtiyaç duyuldu. Ancak bu ihtiyacı karşılamak için mahalledeki imar planlı okul arazisine, mülkiyet sorunlarından dolayı yatırım yapılamıyordu.

İMAR REVİZYONUYLA MAHALLEYE BÜYÜK OKUL ALANI

Kepez Belediyesi, arazideki mülkiyet sorunlarını çözmek amacıyla ve daha büyük bir ilkokul alanının oluşturulması için imar planı revizyonu hazırladı. Bu durumda bölgede bulunan pazar, otopark, oyun ve okul alanları yeniden düzenlendi. 1/5000 ölçekli nazım imar planına uygun olarak hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar revizyonuyla Karşıyaka Mahallesi'nde mülkiyet sorunu olmayan 5 bin 626 metrekare büyüklüğünde bir eğitim alanı oluşturuldu. İmar revizyonuyla mahalleye mülkiyet sorunu olmayan bir semt pazar alanı da kazandırıldı. Revizyonun yapıldığı alanda 6 bin 345 metrekare çocuk bahçesi de üretildi.

İMAR REVİZYONU MECLİSTEN GEÇTİ

Karşıyaka ve komşu Emek mahallelerinin okul sorununu çözüme kavuşturacak 1/1000 ölçekli imar planı revizyonu, Kepez Belediye Meclisi'nin Ekim ayı toplantısında konuşularak onay verildi. Büyükşehir Belediye Meclisi'nin onayının ardından imar revizyonu gerçekleşen alanın, imar uygulaması gerçekleşecek. Bu uygulamanın da onaylanmasının ardından planlama resmiyet kazandı.

İMAR TAMAM SIRADA OKULUN YAPILMASI VAR 

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Mahallemizin bir okul talebi vardı. Uzunca bir süre okul arazisi oluşturabilmek için bir formül oluşturmaya çalışıyorduk. Bu formülü, imar revizyonu ile oluşturduk. Karşıyaka ile komşu mahalle Emek'in yeni bir okul arsasına kavuşması memnuniyet verici. Oluşturduğumuz bu arsaya, okul yatırımının gelmesi için de elimizden geleni yapacağız. İki mahallemizdeki mevcut okulların her türlü talebini bugüne kadar karşıladık ve karşılamaya devam edeceğiz. Geçen yıl Emek Mahallesi'ndeki General Şadi Çetinkaya İlkokulu'na kazandırdığımız çok amaçlı salonu, bu yıl Emek Mahallesi'ndeki Perihan Esat Aral İlkokulu'na yapacağız. Yine soyunma odası problemini çözdüğümüz bu okulumuza, bilişim sınıfı da kazandırmıştık" açıklamasında bulundu.

 


Geri Dön