19 / 03 / 2024

Kepez'e 21 dükkanlık sahaf çarşısı inşa ediliyor!

Kepez'e 21 dükkanlık sahaf çarşısı inşa ediliyor!

Antalya Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ilçe halkına verdiği sahaf çarşısı sözünü tuttu. Dokuma Sanat Sokağı'na 21 dükkanın yer alacağı sahaf çarşısı yapılıyor. 



Antalya Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, sahaf festivalinde sözünü verdiği çarşı sözünü tuttu. Milliyet'te yer alan habere göre;  Dokuma Sanat Sokağı'na, 21 dükkânın bulunduğu sahaf çarşısı kuruluyor.

Kepez Belediyesinin, kültür ve sanat adası haline getirdiği DokumaPark içine, Cemil Meriç Kütüphanesi ve çocuklara yönelik tren kütüphaneden sonra sahaf çarşısı da yapılıyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü, çarşının inşaatı için talimat verdi. Dokuma Sanat Sokağı'nda, el emeği çarşısın yanında yapımı süren sahaf çarşısında, 8 metrekare ile 12 metrekare büyüklüğünde 21 adet ahşap dükkân yapılıyor. Sahaf çarşısı projesi, Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) ile Antalya Fotoğrafçılar Kırtasiyeciler ve Kitapçılar Esnaf Odası desteğiyle gerçekleştiriliyor. Başkan Hakan Tütüncü, yakın bir tarihte hizmete açılması planlanan sahaf çarşısında incelemelerde bulundu ve proje hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Kepez e 21 dükkanlık sahaf çarşısı inşa ediliyor!

"Dokuma Sanat Sokağı, işte şimdi kelimenin tam anlamıyla sanat sokağı haline geliyor" diyen Başkan Tütüncü, "Dokuma Sanat Sokağı'na, birbirinden güzel, şık 21 dükkândan oluşan güzel bir sahaflar çarşısı yapıyoruz. Üzerinde hatıraların olduğu eski kitapları, şehirle buluşturmak anlamında yaptığımız sahaf festivalinin ikincisini 2020 Ekim ayında gerçekleştirmiştik. Festivalde, hem sahaf esnafımıza hem de eski kitaplarla ilgilenen, bilgiye, öğrenmeye, okumaya kıymet veren değerli hemşerilerimize, kitap kurtlarına bir müjde vermiştik. Antalya'nın en güzel sahaf çarşısı, adeta bir kültür ve sanat adası haline getirdiğimiz Dokuma'da olacak, demiştik. Şimdi sahaf çarşımızı yapıyoruz" şeklinde konuştu. 

Kepez e 21 dükkanlık sahaf çarşısı inşa ediliyor!

Başkan Tütüncü, hemşehrilerinin kendilerine heyecan verdiğini, motive ettiğini vurgulayıp, "DokumaPark'ta, Cemil Meriç Kütüphanesi ve çocuklara yönelik tren kütüphanenin yanına yapılan sahaf çarşısının, kitaplarının satıldığı bir yer olarak Dokuma'da yeni bir öğrenme, okuma, düşünme, inceleme ve o kitapların içerisindeki duygudan duyguya savrulma yeri olacak" dedi.

Başkan Tütüncü, sahaf çarşısı projesine katkılarından dolayı AESOB Başkanı Adlıhan Dere'ye, Antalya Fotoğrafçılar Kırtasiyeciler ve Kitapçılar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Bayrak'a da teşekkürlerini iletti. 

 Kepez'de mülkiyet sorunu sona eriyor!


Geri Dön