04 / 05 / 2024

Kepez'e dönüşümle modern binalar geldi!

Kepez'e dönüşümle modern binalar geldi!

Geçmişte 'Antalya'nın varoşları' bilinen Kepez'in bazı mahallelerinde yaşanan dönüşümle, gece kondular yerini modern binalara bırakıyor.



Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün de sık sık dile getirdiği gecekondu mahallelerinde yerini alan modem binalar, Kepez'in kabuğunu değiştiriyor. Özellikle Antalya'nın varoşları olarak bilinen Ahatlı, Şafak, Fatih, Kepezaltı Santral mahalleleri, Varsak'ın bazı semtleri artık yeni görünümlerine kavuşuyor. Bir zamanlatın suç oranlarının da yüksek olduğu bu mahalleler, fiziksel dönüşümünün yanında kültür merkezleri ya da kurslarla birlikte sosyal olarak da gelişiyor. 



Dönüşüm değer artırdı Çarpık kentleşmenin örnekleri olan bu mahalleler, imar sorunlarının da çözülmesiyle birlikte yeni modem binalarına kavuşuyor. Birçok mahallede gecekondu hu- neredeyse tamamen yok olurken, bazı mahallelerde ise dönüşüm devam ediyor. Bunların yanı sıra Başkan Hakan Tütüncü'nün girişimleriyle gerçekleşecek olan Gülveren ve Kepezaltı Santral mahallelerindeki kentsel dönüşüm projeleri ise heyecanla bekleniyor. Eskiden halk tarafından pek tercih edilmeyen bu bölgelerin dönüşümle artan değerleri de dikkat çekiyor. Fiziksel görünümün yanında dezavantajlı ortamda yetişen çocuklar ve mahalle halkına yönelik meslek edindirme kurslarının yanı sıra. 



Kepez Orhan Gazi Semt Konağı, Zeytin Park Projesi, Dokuma İplik Fabrikası Projesi gibi yatırımlarla, Antalya Kepez Meslek Edindirme Kursları (AKMEK) ya da spora, kültüre ve sanata yönelik projelerle bölgenin sosyal anlamda da kalkınması hedefleniyor. Ancak bölge halkı, tüm bu dönüşümlerin yanında binaların yükselmesiyle birlikte yeşil alanların azalmasından yakınıyor. Suç oranları azaldı Dönüşüme en büyük örnek olan Şafak Mahallesi'nde ise geçmişte Akdeniz Sanayi Sitesi sınırında bulunması nedeniyle sık sık sorun yaşanıyordu. Şafak Mahallesi'ndeki dönüşümle ilgili muhabirimize bilgi veren Muhtar Yılmaz Kökçen, 20 yıldır görev yaptığım ve eskiye oranla suç oranlarının azaldığını söyledi. Suç oranlarının ve bölgedeki rahatsız edici durumların daha da azalmasını ümit ettiklerini ifade eden Kökçen, "Mahallemizin güzelleşmesinde Başkan Tütüncü'nün çok emeği var. Mahallemiz güzelleştikçe bazı eksikliklerin de giderilmesini umuyoruz" dedi. Aynı zamanda emlak işiyle uğraşan Muhtar Kökçen, mahalledeki dönüşümle eskiden tercih edilmeyen, ötelenen bölgenin artık tercih edilmeye başladığını ifade etti. 



Sanayiye nitelikli personel Kökçen ayrıca mahallenin Akdeniz Sanayi Sitesi ile sınırında bulunan alana da teknik lise yapılacağını, burada sanayiye nitelikli personel yetişeceğini ve bölgenin daha da kalkınacağını kaydetti. Mahalleye yakın olan Zeytinpark projesinin başlamasıyla, Şafak 'm daha da ferah, akşamlan güvenle gezilebilecek bir semt haline geleceğinin altını çizen Kökçen, Şafak'ın değişmeye devam edeceğini belirtti. Şu anda halen sanayi bölgesinde akşamlan sorunlar yaşandığını hatırlatan Kökçen, mahalle halkının sanayi sokaklannda yarış yapan gençlerin çıkardığı seslerden rahatsız olduklarını da sözlerine ekledi. 



Kökçen, bu konuda saat 21.00'den sonra Emniyet Müdürlüğü tarafından alınan önlemlerin daha da artırılmasını talep etti.


Antalya Gazete Bir


Geri Dön