23 / 04 / 2024

Kepez'e hasta konuk evi geliyor!

Kepez'e hasta konuk evi geliyor!

Meclis gündeminin 9. maddesi ile ilgili bir açıklama yapan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü,' "Önce ki konuk evimiz 32 yataklı idi. Yeni yapılacak olan konuk evimizin 132 yataklı olmasını hedefliyoruz. " dedi.



Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, başkanlığında toplanan ve 23 maddenin görüşüldüğü toplantıda 6 madde, imar komisyonuna sevk edildi. Gündemin 8. maddesinde yer alan Kepez İlçesi Altınova Orta Mahalle sınırları içerisinde bir okulun önünde 12 metrelik yol üzerinde gayrimenkulün zemin katında kırtasiye dükkânı açmak isteyen bir vatandaşın talebi görüşüldü. Emsal teşkil edeceği başka vatandaşlarında benzer isteklerde bulunacağı nedeni ile CHP ve MHP grubu gündemin 8. Maddesine ret oyu verdi. AKP'nin kabul oyları ile 8. madde oy çokluğu ile kabul edildi. 


Gündemin 9. maddesinde yer alan Kepez İlçesi Ahatlı Mahallesi sınırları içerisindeki 27 bin 740 ada 1-2 parselin sosyal tesis alanına ve Yenidoğan Mahallesi sınırları içerisinde yer alan 7 bin 026 ada 1 parselinde Sosyal Tesis alanından ŞBZT hakkına sahip konut alanına dönüştürülmesi görüşüldü. İmar planı revizyonu ile ilgili imar komisyon raporunun görüşülmesi konulu madde, oy birliği ile kabul edildi.

 

Kepez'e hasta konuk evi

Meclis gündeminin 9. maddesi ile ilgili bir açıklama yapan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü,' "Önce ki konuk evimiz 32 yataklı idi. Yeni yapılacak olan konuk evimizin 132 yataklı olmasını hedefliyoruz. Yeni bir hasta konuk evi geliyor. Kendi tesisimize daha modern koşullarda taşınacağız"diye konuştu. 


Şehit ismi parka verildi

Kepez Belediyesi meclis gündeminde, Afyon Karahisar'da vatanı görevini yaparken şehit olan Hüseyin Gökhan Erinç'in isminin Ahatlı Mahallesi Adnan Selekler Caddesi üzerinde yer alan 8 bin 741 adada ki parka verilmesi ile ilgili karar da oy birliği ile kabul edildi.


Antalya Ekspres Gazetesi 


Haber Hürriyet gazetesinde şu şekilde yer aldı;


Kepez Belediye Bakanı Hakan Tütüncü, kiralık bir binada hizmet veren 32 yataklı hasta ve hasta yakınları konuk evi için 100-130 yatak kapasiteli modern bir tesis inşa edeceklerini söyledi.

Kepez Belediye Meclisi, Şubat ayı olağan toplantısı Başkan Hakan Tütüncü başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis toplantısında 22 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Kepez Belediyesi, ilçe sınırlarındaki mevcut yapılaşmalarda yol güzergâhında ve kaldırımlarda görüntü kirliliğinin önüne geçilebilmesi, kente görsel bir kimlik kazandırılabilmesi ve kışın yağmurdan, yazın ise güneşten korunmak amacıyla gölgelik yapımıyla ilgili standartları belirleyen bir şartname hazırladı. Bu konuda hazırlanan İmar Komisyonu’nun uygundur raporunu oy birliğiyle meclisinin onayından geçti.

164 HAK SAHİBİNE TAPU

Meclis, Çamlıbel, Esentepe, Erenköy, Kâzımkarabekir, Çankaya, Gazi, Güneş, Fatih ve Şafak mahallelerinde 60 hak sahibine tapu tahsisi yapılması için Encümene yetki verilmesi isteğini oy birliği ile onayladı. Yine çeşitli mahallelerde bulunan 104 adet belediye hissesinin, hissedarlara tahsisinin yapılması talebini de Meclis, oy birliği kabul etti.

HASTA VE HASTA YAKINLARI KONUK EVİ

Kepez Belediyesi’nin, 2016 yatırım programında yer alan hasta ve hasta yakınları konuk evinin imar planıyla ilgili altlığı da mecliste görüşüldü. Meclis, tesisin yapılacağı Ahatlı Mahallesi’ndeki parselin belediye sosyal tesis alanına dönüştürülmesine yönelik hazırlanan 11000 ölçekli uygulama imar planı revizyonunu oy birliği ile kabul etme kararını aldı.

KONUKEVİ KALICI HALE GELİYOR

Başkan Hakan Tütüncü, hasta ve hasta yakınları konukevinin, Kültür Mahallesi’nde kiralık bir binada 6 yıldır hizmet verdiğini söyledi. 32 yataklı tesisin, talebi karşılayamadığına işaret eden Tütüncü, “Konukevinin yatak kapasitesini 100-130 yatağa çıkarım istiyoruz. Hasta ve Hasta Yakınları Konukevi, oy için yapılan bir hizmet değildir. Antalya’ya gelen ve hastanelerde şifa arayan, kalacak yeri olmayan vatandaşlarımızın otel konforunda konaklayabildiği bir iyilik hizmetidir. Şu an kira olan bir binada hizmet veriyoruz. Kiradan çıkacağız ve daha büyük ve modern tesise sahip olacağız” açıklamasını yaptı.

Başkan Hakan Tütüncü, hasta ve hasta yakınları konukevinin yeni binasının temelini, bu yıl içerisinde atmayı planladıklarını ifade etti.


Hürriyet


Haber Antalya Finike Akdeniz Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Kepez'e kalıcı ve büyük hasta konuk evi 


Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, kiralık bir binada hizmet veren 32 yataklı hasta ve hasta yakınları konuk evi için 100-130 yatak kapasiteli modern bir tesis inşa edeceklerini söyledi. 

Kepez Belediye Meclisi, Şubat ayı olağan toplantısında ilçe için önemli kararlara imza attı. 

Hakan Tütüncü başkanlığında gerçekleşen meclis toplantısında 22 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. 

Kepez Belediye Meclisi, kaldırımlardaki görüntü kirliliğinin önüne geçilebilmesi için önemli bir karar aldı. Kepez Belediyesi, ilçe sınırlarındaki mevcut yapılaşmalarda yol güzergahında ve kaldırımlarda görüntü kirliliğinin önüne geçilebilmesi, kente görsel bir kimlik kazandırabilmesi ve kışın yağmurdan, yazın ise güneşten korunmak amacıyla gölgelik yapımıyla ilgili standartları belirleyen şartname hazırladı. İmar Komisyonu'nun uygundur raporunu verdiği 'Ön Bahçeli Nizam Yapı Adalarının Yol Cephelerinde Dükkân, İşyeri, Kamu Binaları ve Konut Dışındaki Özel Yapılar İçin Gölgelik Yapım Şartları' oy birliğiyle meclisinin onayından geçti. 

164 HAK SAHİBİNE TAPU

Kepez Belediye Meclisi, tapu bekleyen vatandaşları da sevindirdi. Meclis, Çamlıbel, Esentepe, Erenköy, Kâzımkarabekir, Çankaya, Gazi, Güneş, Fatih ve Şafak mahallelerinde 60 hak sahibine tapu tahsisi yapılması için encümene yetki verilmesi isteğini oy birliği ile onayladı. 

Yine çeşitli mahallelerde bulunan 104 adet belediye hissesinin, hissedarlara tahsisinin yapılması talebini de Meclis, oy birliği kabul etti. 

KONUKEVİNİN İMAR ALTLIĞI TAMAM

Kepez Belediyesi'nin, 2016 yatırım programında yer alan hasta ve hasta yakınları konuk evinin imar planıyla ilgili altlığı da mecliste görüşüldü. Meclis, tesisin yapılacağı Ahatlı Mahallesindeki parselin belediye sosyal tesis alanına dönüştürülmesine yönelik hazırlanan 11000 ölçekli uygulama imar planı revizyonunu oy birliği ile kabul etme kararını aldı. 

Başkan Hakan Tütüncü, hayır duası almaya dönük bir iyilik hizmetleri olan hasta ve hasta yakınları konukevinin, Kültür Mahallesi'nde kiralık bir binada 6 yıldır hizmet verdiğini anımsattı. Tütüncü, tedavi olabilmek için Antalya kent merkezine gelen ve kalacak yeri olmayan hasta ve refakatçilerini konukevinde ücretsiz misafir ettiklerinin altını çizdi. 

32 yataklı tesisin, talebi karşılayamadığına işaret eden Tütüncü, "Konukevinin yatak kapasitesini 100-130 yatağa çıkarmak istiyoruz. Şu an kiradaki bir binada hizmet veriyoruz. Kiradan çıkacağız ve daha büyük ve modern tesise sahip olacağız" dedi. Başkan Tütüncü, hasta ve hasta yakınları konukevinin yeni binasının temelini, bu yıl içerisinde atmayı planladıklarını ifade etti. 


Antalya Finike Akdeniz Gazetesi



Geri Dön