25 / 04 / 2024

Kepez'in 40 yıllık imar sorunu çözüldü!

Kepez'in 40 yıllık imar sorunu çözüldü!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, bugüne kadar 40 bin tapu verdiklerini ve 40 binden fazla da tapu tahsisi yaparak, Kepez’in değerini arttırdıklarını açıkladı. 



Antalya’nın arka bahçesi olarak bilinen Kepez’in değerinin her geçen gün daha da arttığını söyleyen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 2009 yılından itibaren yapılan her hizmetin ilçenin gelişiminde büyük payı olduğunu dile getirdi. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre görevdeki ilk yıllarında tek gündemlerinin tapular, 2B ile vakıf arazileri sorunları olduğuna değinen Başkan Tütüncü, “Şimdi ise nereden nereye geldiğimizi, kaç kişiye tapu verdiğimizi konuşuyoruz” dedi. 

Kepez’in tarihinde mülkiyet problemlerinin çözüldüğü bir başka dönem yaşanmadığını da sözlerine ekleyen Başkan Tütüncü, “Kepez’in 35-40 yıldır çözüm bekleyen bölgesel imar problemlerini çözdük. Duraliler den Varsak’a, Düden çayı havzasından Altınova’ya, Gülveren’e kadar kördüğüm olan imar sorunlarını çözebilmek için koştuk. Bugün gelinen noktada 40 bin tapu verdik ve 40 binden fazla da tapu tahsisi yaptık. Cumhuriyet tarihinin de en büyük Vakıf takasını gerçekleştirdik” diye açıklamalar yaptı. 

Vakıf arazilerindeki gecekonduların 40 yıldır devam eden tapu sorununa da değinen Başkan Tütüncü, “Vakıf arazilerinin üzerinde yoğun gecekondulaşma vardı. Cumhuriyet tarihinin en büyük Vakıf-Hazine arazisi takasını yaparak, yıllardır ‘ Ben nasıl tapu alırım?’ diye düşünen hak sahiplerinin hayallerini gerçekleştirdik.” dedi. Kepez’de 60 binden fazla gecekondu yıkıldığını da hatırlatan Başkan Tütüncü, “Biz gecekonduları yıktık, ancak hiçbir zaman gönülleri yıkmadık. Yıkımlarımızı vatandaş ve belediye arasında kavga olmadan başardık. Gecekondulardan modern şehirleşmeye olan dönüşümü hemşehrilerimiz ile birlikte gerçekleştirdik. “ dedi.


Geri Dön