26 / 04 / 2024

Kerpiç ve toprak evlere talep artıyor!

Kerpiç ve toprak evlere talep artıyor!

Antalya Son Haber Gazetesi köşe yazarı Mustafa Yetgin bugünkü yazında tatil zamanının yaklaşmasıyla birlikte köy yerlerindeki ev fiyatlarında artış olduğuna değindi. İşte o yazı..



Son dönemlerde şehrin kalabalık ortamından, gürültüsünden, stresinden kurtulmak isteyen vatandaşların köylere ilgisi giderek artıyor. Ben buna şehirlerden köylere göç diyorum. Bilhassa Antalya'nın yayla ilçelerine ve köylerine olan talep ister istemez fiyatları da arttırdı. 


Köyde ufak tefek de olsa bir evim olsun diyen vatandaş küçük yatırımlar yapmanın hesaplarını yaparken aslolan kalabalık ortamlardan kaçmak. 


Antalya'nın trafiği ve gürültüsü malum. Bir de içinde bulunduğumuz Haziran ayında sıcaklar artık etkisini göstermeye başlayınca soluğu yaylalık yerlerde almak isteyenlerin sayısı gitgide artıyor. 


Mesela son yıllarda köylerdeki kerpiç ve toprak evlere talep giderek artmaya başladı. Daha sağlıklı ve doğal olması nedeniyle tercih sebebi olan toprak evleri satın alan yazlıkçılar, gürültülü ve stresli ortamdan uzaklaşarak köylere yerleşmeye başladılar. 


Antalya'nın Elmalı, Korkuteli, Akseki ve İbradı gibi ilçelerindeki otantik evlere ilgi giderek artarken, ilçelerde konut almaktan vazgeçen yazlıkçılar köylerden aldıkları toprak ve kerpiç evleri restore ederek burada yaşamaya başladılar. 


Doğal yaşama dönüşün özellikle Büyükşehir Yasası ile birlikte daha da artabileceğine dikkat çeken vatandaşlar daha sağlıklı ve doğal olması nedeniyle köylerdeki eski evleri tercih etmeye başladı. 


Yeşil alanlara özlem gitgide artarken arsa fiyatları, ve tarla fiyatları da artıyor. 


Vatandaş çareyi artık serin ortamlarda, yeşil ortamlarda arıyor. 



Antalya Son Haber


Geri Dön