29 / 03 / 2024

Kervansaray'ın Bodrum'daki oteli icradan satıldı!

Kervansaray'ın Bodrum'daki oteli icradan satıldı!

Kervansaray Grubu’na bağlı Bodrum’daki otel, bugün yapılan icra ihalesi ile satıldı. 94 milyon 239 bin TL bedel belirlenen otel 47 milyon 150 bin TL’ye satıldı.



Kervansaray otelleri, Bursalı Sayılgan Ailesi’ne ait. Sayılgan ailesi, daha çok tekstil sektöründeki yatırımları ile biliniyordu. Ancak, hem tekstil hem turizm sektöründeki yatırımlar bir süredir mali sıkıntılar ile gündemde. Gruba bağlı şirketler tasfiye edilirken, bazıları için de iflas erteleme başvurusu yapıldı.


Kervansaray’ın Bursa, Antalya ve Bodrum’daki üç oteli icradan satışa çıkarılmıştı. Bodrum’daki otel bugün icradan satıldı. Otelin icradan satışını, alacaklı konumdaki Mega Varlık Yönetim AŞ. istedi. Şirket, alacağına karşılık otelin icradan satışını istedi.


47 MİLYON LİRAYA İHALE EDİLDİ

İhale, Bodrum İcra Müdürlüğü’nde kısa süre önce sonuçlandı. 94,2 milyon TL muhammen bedel ile satışa çıkarılan otel için teklif veren olmadı. Böylece, 47 milyon TL’ye otel Mega Varlık’a ihale edildi.


Kervansaray'ın Lara ve Bodrum'daki iki oteli icradan satılıyor!


Hürriyet 



Haber Sözcü'de şu şekilde yer aldı;


Kervansaray Yatırım Holding bir süreden beri yaşadığı mali sıkıntılar ile gündeme gelmişti. Gruba bağlı otellerden Bursa Kervansaray Termal geçtiğimiz ocak ayında 53 milyon TL muhammen bedel ile icradan satışa konulmuştu. Bu satış için son anda iptal kararı çıkmıştı.

Kervansaray markası ile hizmet veren Antalya Lara'daki otel için 318 milyon TL, Bodrum'daki otel için ise 94 milyon TL bedel belirlenmiş, Bodrum’daki otel için ihale günü 21 Mart olarak kararlaştırılmıştı. İki otelin icradan satışına ilişkin şirket adına yapılan açıklamada ise, otellerin icradan satılmasına yol açan borçların ödenmesi için görüşmelerin sürdüğü kaydedilmişti.

İhale bugün sabah saatlerinde Bodrum Adliyesi 2. İcra Müdürlüğü'nde gerçekleşti. İhale otelin kıymeti olan 94 milyon 239 bin 951.77 TL'nin yarı fiyatı olan 47 milyon 150 bin 975.76 TL'ye ihaleye çıkarıldı. İhaleye Mega Varlık Yönetim A.Ş. adına katılan Av. Songül Okumuş, kıymetinin 1 kuruş üstü olan 47 milyon 150 bin 975.77 TL'yi teklif etti. İhaleye başka katılan olmayınca Kervansaray Bodrum Otel, Mega Varlık Yönetim A.Ş.'nin oldu. Mega Varlık Yönetim A.Ş.'nin, Kervansaray Yatırım Holding'ten alacaklı olan firmalar arasında olduğu öğrenildi. Kervansaray Yatırım Holding'in ise 7 gün içinde ihalenin iptali için dava açma hakkının bulunduğu bildirildi.


Sözcü


Haber Habertürk Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı



Bir süredir mali sıkıntılar nedeniyle toparlanamayan Kervansaray Bodrum Oteli, çıkarıldığı ihalede yarı fiyatına Mega Varlık Yönetim A.Ş'ye satıldı.


Borçları nedeniyle icra yolu ile satışa çıkarılan Torba Mahallesi'ndeki Kervansaray Bodrum Oteli, tespit edilen değerinin yarı fiyatı olan 47 milyon 150 bin 975.77 TL'ye satıldı.


Kervansaray Yatırım Holding bir süreden beri yaşadığı mali sıkıntılar ile gündeme gelmişti. Gruba bağlı otellerden Bursa Kervansaray Termal geçtiğimiz ocak ayında 53 milyon TL muhammen bedel ile icradan satışa konulmuştu. Bu satış için son anda iptal kararı çıkmıştı.


Kervansaray markası ile hizmet veren Antalya Lara'daki otel için 318 milyon TL, Bodrum'daki otel için ise 94 milyon TL bedel belirlenmiş, Bodrum'daki otel için ihale günü 21 Mart olarak kararlaştırılmıştı. İki otelin icradan satışına ilişkin şirket adına yapılan açıklamada ise, otellerin icradan satılmasına yol açan borçların ödenmesi için görüşmelerin sürdüğü kaydedilmişti.İhale bugün sabah saatlerinde Bodrum Adliyesi 2. İcra Müdürlüğü'nde gerçekleşti.



İhale otelin kıymeti olan 94 milyon 239 bin 951.77 TL'nin yarı fiyatı olan 47 milyon 150 bin 975.76 TL'ye ihaleye çıkarıldı. İhaleye Mega Varlık Yönetim A.Ş. adına katılan Av. Songül Okumuş, kıymetinin 1 kuruş üstü olan 47 milyon 150 bin 975.77 TL'yi teklif etti. İhaleye başka katılan olmayınca Kervansaray Bodrum Otel, Mega Varlık Yönetim A.Ş.'nin oldu.


Mega Varlık Yönetim A.Ş.'nin, Kervansaray Yatırım Holding'ten alacaklı olan firmalar arasında olduğu öğrenildi. Kervansaray Yatırım Holding'in ise 7 gün içinde ihalenin iptali için dava açma hakkının bulunduğu bildirildi.


Habertürk 


Haber Antalya Körfez Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı


Fetö gerekçesiyle Antalya’da 7 otele el konuldu. TMSF’ye geçen oteller arasında Delphin Grup’a ait Lares Otel ile Kervansaray Grubu’na ait 2 otel de bulunuyor. Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın 15 Temmuz’da kaldığı Adin Hotel de TMSF’ye devredildi


15 Temmuz darbe girişiminden sonra başlatılan FETÖ/PDY operasyonları kapsamında Antalya’da 7 otele el konuldu. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) geçen 1.289 taşınmaz arasında Antalya’dan 5 otel, Mark Antalya AVM, okullar ve şirketler bulunuyor. TMSF tarafından satılacak Antalya’daki otellerden biri de FETÖ’cü olduğu iddiasıyla tutuklanan ve 20 gün sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Hasan Uysal’a ait Alanya’daki Adin Beach Hotel. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi kaldığı ve Hasan Uysal’ın da kendisine refakat ettiği Türkler beldesi Fuğla Mahallesi Akdeniz Bulvarı üzerindeki Adin Otel’in sahibi de Star Turizm ve Transport Ticaret AŞ görünüyor.

 

CÖMERTOĞULLARI’NIN OTELİ

 

Alanya’da Koza İpek Holding’e ait 2 otele de el konuldu. Koza İpek Holding’e ait bu iki otelden biri Türkler beldesi Fuğla Mahallesi Akdeniz Bulvarı üzerindeki Alaiye Kleopatra Otel, diğeri de Saray Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerindeki Alaiye Resort ve Spa Hotel. Her iki otel de holding bünyesindeki Uysal Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ üzerine kayıtlı görünüyordu. Daha önce Fettah Tamince’ye ait olan, daha sonra Cömertoğlu ailesine ait Delphin Grubu’na satılan Kundu’daki Lares Hotel de FETÖ gerekçesiyle el konulan oteller arasında yer alıyor. TMSF’ye devredilen FETÖ taşınmazları listesinde sahibi “HS” diye kaydedilen Kemer’de 22 bin 325 metrekarelik alanda kurulu 142 odalı, 324 yataklı 5 yıldızlı bir otel de bulunuyor. Listede bu otelin karşısına yazılan “41 milyon + 8 milyon” notu dikkat çekiyor.

 

MARK ANTALYA DA LİSTEDE

 

FETÖ gerekçesiyle Türkiye genelindeki bütün Kervansaray otelleri de TMSF’ye geçti. Bunlar arasında Antalya’dan Lara Convetion Center ve Spa Hotel ile Kundu Beach Hotel de bulunuyor. TMSF listesindeki FETÖ taşınmazları sadece otellerle sınırlı değil. Sahiplerinden Naim Ünal ve Orhan Ünal’ın FETÖ’den tutuklandığı, Hilmi Ünal ile Sezai Ünal’ın da firari olduğu Kadıahmetoğulları Asfalt İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret AŞ’ye ait Mark Antalya AVM de TMSF’nin satış listesinde. Kadıahmetoğulları’na ait bir beton santrali de el konulan tanışmazlar arasında. Ayrıca Antalya’da Akfa Holding’e ait ANT Emlak Geliştirme ve Gayrimenkul Yatırım AŞ ile Begesan Çocuk Gereçleri Sanayi ve Ticaret AŞ de TMSF’ye devredildi.

 

EL KONULAN TOROS OKULLARI

 

Naksan Holding’in Aksu Çalkaya’daki Naksan Plastik Fabrikası ve Coşkun Hazır Giyim AŞ’ye ait Kepez Fabrikalar Mahallesi’ndeki Süvari Giyim’e de el konuldu. Antalya’da el konulan FETÖ okullar ile dershaneler arasında ise Gazipaşa’da Ufuk Bilge Koleji, Alanya ve Antalya’da Körfez Dershanesi, Döşemealtı ve Muratpaşa’da Toros Akdeniz Anadolu ve Fen Lisesi, Konyaaltı’nda Toros Akdeniz Koleji, Kepez’de Toros Feriha Opçin Koleji ve Muratpaşa Topçular Mahallesi’nde Toros Yağmur Anadolu Lisesi bulunuyor. Arsa olarak da Döşemealtı 8769 ada 2 ve 3 parsellerde 134 bin metrekarelik bir arazi ile “Eski pil fabrikası yeri” görünüyor. 


Antalya Körfez 


Geri Dön