20 / 04 / 2024

KESS Köprülü Viyadük’ün temeli atıldı!

KESS Köprülü Viyadük’ün temeli atıldı!

Manisa Belediyesi’nin büyük projelerinden bir tanesinin daha olan KESS Köprülü Viyadük’ün temeli atıldı



Sanayi ve İzmir-Bursa yolundaki trafiği rahatlatacak KESS Köprülü Viyadük’ün temel atma töreninde konuşan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, büyük projelerin bir bir hayata geçtiğini belirterek, “Manisa Belediyesi olarak her yıl bütçemizin yarısından fazlasını yatırım için ayırdık. Kapısında borçlu bekleyen bir belediyeden, şükürler olsun ki milyonlarca TL yatırım yapabilen, bankalar nezdinde kredi notu yüksek ve kasasında harcayacak parası olan bir belediye haline geldik” dedi.


KESS Köprülü Viyadük’ün temeli, törenle atıldı. Temel atma törenine MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, MHP Manisa Milletvekilleri Sümer Oral, Erkan Akçay, 23. Dönem Milletvekili Mustafa Enöz, Vali Vekili Necmettin Yalınalp, Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Cumhuriyet Başsavcısı Enis Yavuz Yıldırım, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Emniyet Müdürü Yunus Çetin, İller Bankası  İzmir  Bölge Müdürü Muhittin Menekşe, Belediye Başkan Yardımcıları Azmi Açıkdil, Tamer Çipiloğlu, Cem Çöllü, Hasan Eryılmaz, Funda Solak, Mümin Deniz, Demirci Belediye Başkanı İhsan Temel, Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş, Urganlı Belediye Başkanı Halil Daşkan, MHP İl Başkanı Tamer Akkal, Ülkü Ocakları İl Başkanı Onur Pabuççuoğlu, belediye birim müdürleri ve daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı. Törende Manisa Şehzadeler Mehteri de konser verdi.


Başkanımızın hızına yetişemiyoruz


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törende ilk konuşmayı İller Bankası İzmir 3. Bölge Müdürü Muhittin Menekşe yaptı. İller Bankası Bölge Müdürlüğü olarak projeye kredi desteği vermiş olmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Menekşe, “Bankamız sadece bu işe kredi vermedi. Manisa iline vermiş olduğumuz desteğimiz, 5 yıldır devam etmekte. 13 inşaata bugüne kadar kredi verdik. Bunlar; Kenan Evren Sanayi Sitesi içme suyu inşaatı, köprülü kavşak inşaatı, tretuvar düzenleme inşaatı, Malta Spor Tesisleri ve kafe çevre düzenleme inşaatı, çarşı bulvarı andezit kaplama inşaatı, birinci, ikinci, üçüncü etap asfalt yol kaplama inşaatı, Cumhuriyet Meydanı kent tasarım inşaatı, Çanakkale Şehitleri Anıtı Sergi Salonu, Manisa Kent Parkı kentsel tasarım inşaatı, Otogar inşaatı, Laleli Gençlik Merkezi. Saymakta zorlanıyoruz. Belediye Başkanımızın hızına yetişemiyoruz” dedi.


Altyapı deplasesindeki zorluklar işi bir miktar uzatacak


İller Bankası olarak desteklerinin devam edeceğini de belirten Menekşe, “Bunların yanında bir de Ulucami çevresinde kamulaştırma ile ilgili krediler açtık, ödemeler devam ediyor. Yine nazım imar planı 1/5000’lik ve 1000’lik planların yapılabilmesi için kredi verdik. Yine mal alım sektöründe arama-kurtarma araçları, itfaiye araçları için kredi verdik. Toplamda 113 milyon TL’ye yakın bir krediyle Manisa Belediyesi’ne olan desteğimizi sürdürüyoruz. Bugün temeli atılan proje için Belediye Başkanımız 15.06.2012 tarihinde bankamıza başvurmuştu. Bu tarihte krediyi çıkardıktan hemen sonra 10. ay itibariyle ihale süreci tamamlandı ve inşaatın sözleşmesi imzalandı. Sözleşmesi As İnşaat ve Barankaya İnşaat ortaklığında 11 milyon 100 bin TL olarak gerçekleşti. Bu inşaat Belediyemiz ve Bankamız arasında müşterek kontrollükle devam edecek. İnşaatın Nisan ayında tamamlanması hedeflendi ancak inşaat aşamasında karşılaşılan mevcut altyapıların deplasesindeki zorluk nedeniyle bir miktar uzayacağını tahmin ediyorum” dedi.


Atık su arıtma tesisi projesi 5-10 güne kadar tasdik edilir


Projeyle, İzmir-Manisa ulaşımını sağlayan yolun şehir içi girişini sanayi trafiğinden arındıracak bir kavşak olduğunu da sözlerine ekleyen Menekşe, “Bu kavşağın özellikle Manisalılara, hassaten de sanayi sitesi esnafına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Trafikte seyir halinde olacak şoförlerimize kazasız belasız bir yolculuk temenni ediyorum. İnşaatın gerçekleşmesinde emeği geçen başta Genel Müdürlüğümüz olmak üzere, işin yapılmasında öncülük eden, talepte bulunan Belediye Başkanımıza, yüklenici firmaya, bankamız ve belediye denetim elemanlarına şimdiden başarılar diliyorum. Bunun yanı sıra buradan bir müjdeyi de Belediye Başkanımıza aktarmak istiyorum. Atık su arıtma tesisi, 1980’li yıllarda yine bankamız tarafından yapılmıştı. Ancak aradan geçen 30-35 sene sonrası mevcut tesis, ihtilaca cevap verememektedir. Bununla ilgili yine Belediye Başkanımızın çevre duyarlılığı burada da kendisini gösterdi. Atık su arıtma tesisi projesini Belediyemiz ihale etti. İhale edilen bu projenin onayı bankamıza sunuldu. Zira ileride belediyemiz bankamızdan kredi talep edecek. Bu proje de şuanda Genel Müdürlüğümüzde. 5-10 güne kadar bu işin tasdik edileceğini duydum. Akabinde sizden kredi talebini bekliyoruz. İnşallah arıtma tesisinde yine birlikte olacağız” dedi.


Kurumların bölgeye taşınmasıyla trafik sıkışıklığı arttı


Menekşe’nin konuşmasının ardından değişimin mimarı Belediye Başkanı Cengiz Ergün, kürsüye davet edildi. Yaklaşık 1 ay önce Yeni Oto Terminal binasının temelini attıktan sonra şimdi yeni bir dev projenin daha temelini attıklarını ifade eden Başkan Ergün, “Kentimizin acil ihtiyaçlarını belirlerken, Küçük Sanayi ve kent bağlantısını sağlayan, İzmir-İstanbul yolunda yoğun bir bölge olma özelliği taşıyan ve her yıl onlarca trafik kazasının yaşandığı bu kavşakta acil önlem alınması gerektiğini tespit ettik. Son yıllarda Adliye, Üniversite Hastanesi, Emniyet Müdürlüğü ve bankalar gibi, vatandaşın sıklıkla kullandığı kurumların da bu bölgede toplanmasıyla, mevcut kavşağın trafik sıkışıklığı daha da arttı. Tespitimizi eyleme dönüştürme kararı aldık ve trafik akışını rahatlatacak bir kavşak yapılması için proje hazırlığına başladık. Hazırlık sırasında, alışılagelmişin dışında, kentin mimari değişimine ayak uyduracak bir proje olsun istedik. Sonuç olarak bugün birçok kentte görebileceğiniz klasik alt geçit modeli yerine, daha modern ve kullanışlı bir viyadük projesini yapmaya karar verdik” dedi.


Bir itiraz süreci 3 ay uzattı


Projeyi gerçekleştirirken, diğer birçok proje girişimlerinde olduğu gibi yine garip ve belki daha önce hiçbir belediyenin karşılaşmadığı durumlarla karşılaştıklarını da belirten Başkan Ergün, “Aslında bu konuları anlatmak istemem ama yapılan haksızlık karşısında suskun kalmak ve vatandaşımızın gerçekleri duymasını engellemek de olmaz! Öncelikle bugün temelini atacağımız projemizin ihale sürecindeki sıkıntılara değinmek istiyorum. Önceki yıl Temmuz ayında belediyenin menfaatlerinin gözetildiği ve 11 milyon 100 bin TL+KDV gibi, işin niteliğine göre maliyetin altında bir rakamla ihalesini gerçekleştirerek yapım sürecini başlattık. Aslında biz başlattığımızı ve planlandığı gibi 2013 yılının ilk aylarında açılışını yapacağımızı umuyorduk. Ancak iş böyle olmadı! Diğer tüm çalışmalarımızda olduğu gibi, yine gizli bir el ihaleye itiraz ederek süreci durdurdu. Fakat Kamu İhale Kurumu’na yapılan itiraz, duyarlı kurum yetkilileri tarafından tetkik edilerek yersiz bulundu ve ihale onaylandı. Ama normalde bir ay olması gereken başlama süreci, 3 ay sonra tamamlandı ve yer teslimi tam üç ay geç yapıldı. Bu da işin planlandığı zamanda yapılmasını engellemiş oldu” dedi.


Biz sustukça kara propagandalar yürütülüyor


Bunların dışında, projelerini beğenmeyenlerin de olduğunu dile getiren Başkan Ergün, “Elbette biz kişilere ve zevklerine göre projeler üretmiyoruz. Manisa Belediyesi’ni kamu menfaatlerinin gözetildiği, kentin mimarisinin dikkate alındığı bir anlayış ile yönetiyoruz. Bu nedenle de şu an temelini attığımız projemizi yaparken kamu menfaati ve modern işlevsel mimari dışında hiçbir faktörün bizi etkilemesine izin vermedik. Ama gelin görün ki, bu tutumumuz kimilerini rahatsız etti. Bu durum, provokatif bir şekilde daha ileri götürülerek yargıya taşındı. Hatta yüzlerce insanın bitmesi için gün saydığı projenin yapımının bile durdurulması istendi. Bunları aslında bu mutlu günümüzde anlatmak istemem. Ancak biz sustukça, suskunluğumuz yanlış anlaşılıyor ve birileri bu durumdan siyasi çıkar sağlayarak “Belediye işini yavaş yapıyor” diye kara propaganda yürütüyor. Bu söylemleri çıkaranlara, yapılan yatırımı görmezden gelip yıllar önce yapılan ve parasını bizim ödediğimiz yatırımlarla kıyaslayanlara sesleniyorum; Beğenmiyorsunuz, bari yapılan hizmete saygı gösterin. Unutmayın! Halk doğruyla yanlışı ayırabiliyor ve Yüce Türk Milleti mağdur edileni hiçbir zaman yalnız bırakmıyor” diye konuştu.


2012’de onlarca yatırım


Projenin 2012 yılında temel hazırlığına başlandığını ve toplam maliyetinin yaklaşık 14 Milyon TL’yi bulacağını kaydeden Başkan Ergün, bunun gibi birçok projeye 2012 yılında başladıklarını, bir kısmını aynı yıl tamamladıklarını, bir kısmını da 2013 yılının ilk çeyreğinde tamamlayacaklarını söyledi. Projelerin son durumu hakkında bilgi veren Ergün, “Manisa Belediyesi olarak 2012 yılında yapılan yatırımların bir kısmını sayarsak; Cumhuriyet Meydanı Düzenlemesi, Fatih Çocuk Bahçesi, Uncubozköy Meydanı, Fikri Bayrıl Spor Tesisleri, Laleli Çocuk Kültür Merkezi, Güzelyurt Çocuk Kültür Merkezi, Atatürk Gençlik Merkezi, 6 Adet Muhtarlık Binası, Mümin Özkasap Spor Tesisleri, Ulaşım Koordinasyon Merkezi, Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Diaraması, 3 adet Ulaşım Araçları Depolama Alanı, Küçük Sanayi Üst Yapı Yenilemesi, Ulu Cami Kamulaştırma Çalışmaları, Uncubozköy, Turgut Özal, Barbaros, Atatürk Mahalleleri Park Düzenlemeleri, Tarihi Efendiler Kahvesi Yenilemesi, Cemil Çöllü Kavşağı ve Parkı, Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi, 13 mahallede asfalt, kaldırım, yağmur suyu, bordür çalışması, 165 Bin Ton Asfalt, Toplu Ulaşımda Dönüşüm Projesi, 3 Mahallede Demiryolu Üst Geçitleri, Yeni Mezarlık Hizmet Binası, Küçük Sanayi Modern Büfeler, Araç Parkına alınan 1,5 milyon TL tutarındaki 12 yeni araç, 40 Caminin çevre düzenlemesi, ışıklandırması ve iç onarımlarına destek, okullara 12 bin ton asfalt, 27 okula bahçe duvarı yenilemesi, Mahalle aralarına 70 kauçuk zeminli oyun grubu, 35 mahallemizde yeni spor alanı yapımı, sadece 2012 yılında 50 dekar yeşil alan” dedi.


2013’te de yatırımlara devam


2012’de başladıkları ve 2013 yılında bitecek yatırımlar hakkında da bilgi veren Başkan Ergün, “Yeni Oto Terminal, KESS Kavşağı, Tugay Karargâhı - Er Pavyonu, Ulupark İçi Düzenleme ve Gösteri Havuzu, Kültür Sitesi Dış Cephe Kaplama, Makine Mühendisleri Odası Tarihi 2 Adet Bina, Kırtık Mezarlığı Özel Mezarlar, Dış Mahalle Şeyh Fenari Parkı, Mesir Mahallesi dükkânlar, Bedesten Meydanı. 2013 yılında ihalesi yapılarak başlanacak yatırımlar da; Subay Lojmanları Otomatik Otopark, Emekliler Parkı Otoparkı, Kent Park, Oda Dernekler Proje ve Yapım, Atık su Arıtma Tesisi, Katı Atık Depolama ve Bertaraf Tesisi, Tarık Almış Yanı (Bozköy Deresi) Dere Islahı ve Peyzajı, Akmescit Deresi Peyzaj, 6 adet sevgi yolu düzenlemesi, Kapalı Çarşı Cephe İyileştirmesi, Tarihi Kırmızı Ev, Çocuk Trafik Eğitim Pisti, Haydar Deresi Islahı ve Peyzajı, Kumludere Peyzaj Düzenlemesi, Mimar Sinan Bulvarı, Mehmet Akif Ersoy Bulvarı Asfalt Yenileme, Karaköy Pazar İçi Dükkân İyileştirme, Terör Şehitleri Parkı (Çanakkale Şehitleri Yanındaki Park Alanına Atatürk Heykeli ve şehitlerin büstleri)” dedi.


Bütçemizin yarısından fazlasını yatırımlara ayırdık


Belediye bütçesinden yatırıma hep pay ayırdıklarını belirten ve bununla ilgili bilgiler veren Başkan Ergün, “Bakın bu noktada bir ayrıntıyı sizlerle paylaşmak istiyorum; Manisa Belediyesi olarak göreve geldiğimiz ilk aydan itibaren, bütçe durumuna göre yatırımı hiçbir zaman ötelemedik. Bütçeden yatırıma hep pay ayırdık. 2009 yılında ilk geldiğimiz dönem, imkânsızlıklarımıza rağmen 10 milyon TL, 2010 yılında 22 Milyon TL, 2011 yılında 63 milyon TL, 2012 yılında ise 105 milyon TL’lik Manisa’ya yatırım yaptık. Önceki ay da 2013 bütçesinde yatırım miktarını bu sene 160 milyon TL gibi bir hedef bütçemizde ayırdık. Bu rakamlara hizmet ve mal alımlarında sadece mal alımları dahil edilmiştir. Bu ayrıntıyı da belirtmek isterim. Bu rakam 2013 bütçesinin yüzde 82’sine denk geliyor. Yani Manisa Belediyesi olarak bütçemizin yarısından fazlasını yatırım için ayırdık. Hani meşhur bir lâf var ya ‘neredeeen nereye’ diye. Manisa Belediyesi olarak işte bugün o noktadayız. Kapısında borçlu bekleyen bir belediyeden, şükürler olsun ki milyonlarca TL yatırım yapabilen, bankalar nezdinde kredi notu yüksek ve kasasında harcayacak parası olan bir belediye haline geldik. Bu durum Manisa Belediyesi personelinin eseri. Bu, Manisa Belediyesi’ni emin ellere teslim eden siz Manisalıların eseri” diye konuştu.


Manisalı bizden hizmet bekliyor


Manisa’ya hizmetleri yaparken, ‘kendimizi değil, kentimizi düşünüyoruz’ parolasını akıllarından düşürmediklerini vurgulayan Başkan Ergün, “Hizmeti sen yaptın, ben yaptım diye kaygılanmıyoruz. Ekmeğini yediğimiz bu kent için, kim şahsi menfaatlerini bir kenara bırakıp yatırım yaptıysa, yapacaksa onun yanında oluyoruz. Ama aynı desteği kendi çalışmalarımızda da görmek istiyoruz. Manisa Belediyesi bu kentin belediyesi! Manisa Belediyesi’ni bugün yönetenler bu kentin evlatları! Biz, bugün yaşadığımız, yarın yaşayacağımız kente yanlış bir hizmet getirmedik, getirmeyiz! Bu nedenle, kenti ilgilendiren her kararda artık ‘onlar yapmasın, biz gelince yaparız’ hırsını bir kenara bırakalım. Bu vesile ile bugün temel atma törenine katılan, değerli protokole ve konuklarımıza teşekkür ediyorum. Projenin hayata geçmesinde emeği olan müteahhit firma yetkililerine teşekkür ediyor, üzücü bir kazada yaralanan işçi kardeşlerime acil şifalar diliyorum. Ayrıca, projenin hayata geçmesi için gecesini gündüzüne katan, başta Fen İşleri Müdürüm ve personeli olmak üzere tüm ilgili müdürlerime, başkan yardımcılarıma teşekkür ediyorum. Allah onlara güç, kuvvet versin. Allah onlardan razı olsun. Ustasından mühendisine hepsinin bu projelerde bir emeği var ve bu emek çok değerli. Bizim daha çok çalışmamız lazım. Manisalı bizden hizmet bekliyor ve biz de Yüce Allah’ın izni ile bu kente hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.


Güzel hizmetlere tanık oluyoruz


Başkan Ergün’ün konuşmasının ardından MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay söz aldı. Manisa Belediyesi’nin güzel ve önemli bir hizmetinin daha temel atma töreninde bulunmaktan mutluluk ve gurur duyduğunu ifade eden Akçay, “Gerçekten de gururluyuz. Çünkü 2009 Mart seçimleri öncesi Milliyetçi Hareket Partisi olarak, belediye başkan adayımız olarak ne sözler verilmişse hepsi de bir bir yerine geliyor. MHP’li belediyelerin en önemli özelliklerinden birisi de borçsuz belediyeler ile çok güzel hizmetler yapmaktır. Yıllardır iktidar sahipleri borçla yönetimi özendirdiler. Unutulmamalıdır borç yiyen kesesinden yer ve borçla yapılan hizmetler pahalıya mal olur. İşte Manisa Belediyesi, 2009’da göreve geldiğinde önce bütçesini ve mali durumunu güçlendirdi. Borç yükünden büyük oranda kurtuldu. Zaten Manisalılar gibi yatırımları izliyoruz, güzel hizmetlere tanık oluyoruz. Manisalılar bunları iyi biliyor ve bu hizmetler artarak devam ediyor” dedi.


Başkan’a imar planı desteği


Bu hizmetlerin şuan büyükşehir konumunda olan Manisa için elzem olan yatırımlar olduğunu vurgulayan Akçay, “Sanayi sitesi kavşağında şehir içi trafiğini, sitenin yoğunluğunu ve çevre yolu bağlantılarını da düşündüğümüzde bu yatırımın uzun yıllardır gerekli olduğunu biliyoruz.  İnşallah kısa sürede bu yatırım tamamlanacak ve biz bu güzel yatırımın açılış töreninde birlikte olacağız. Şunu da belirtmek isterim Manisa’da son aylarda imar planı tartışması yaratıldı. Belediye Başkanımıza bu konuda inanıyor, arzu ediyor ve talep ediyoruz ki bu plandan asla vazgeçmeden bu plan çıkmalıdır. Çünkü bu plan en az 23 yıldır gecikmiş ve mutlaka yapılması gereken elzem bir çalışmadır. Bu anlamda arkadaşlarımız doğru yapmışlardır. Her zaman yanlarında olduğumuz gibi bundan sonra da bu çalışmada onların yanlarında olmaya devam edeceğiz. Zaten Manisalılar da bu imar planının faydalarını büyük oranda öğrendi. Bu güzel hizmetlerin devam etmesini temenni ediyor, hepinizi gönülden selamlıyorum” diye konuştu.


Kenti değiştiren ve zenginleştiren çalışmalar görüyoruz


Akçay’ın ardından söz alan MHP Manisa Milletvekili Sümer Oral, Manisa Belediyesi’nin proje üretme ve hayata geçirme sürecini oldukça başarılı şekilde yürüttüğünü belirterek, kenti değiştiren ve zenginleştiren çalışmalara imza atan Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü tebrik etti. Oral, Manisa Belediyesi’nin proje devamlılığını başarıyla gerçekleştiren ender belediyeler arasında olduğunu belirterek şöyle konuştu, “Türkiye’de belediyeler arasında son derece başarılı proje yürüten yerlerden birisi, parlak örneklerin bulunduğu yer Manisa’dır. Manisa’da son yıllarda arka arkaya süratli bir şekilde kenti değiştiren, zenginleştiren çalışmaları görüyoruz. 21 Aralık’ta gene böyle hep birlikte Manisa otogarının temelini atmıştık. Buraya gelirken Belediye Başkanımıza inşaatın son durumunu sordum. Kendisi de otogarda harıl harıl bir çalışma olduğunu ve 8. ayda otogarı hizmete açacaklarını söyledi. Bu kavşağın da otogar gibi kısa süre içerisinde faaliyete geçeceğine inanıyoruz. Dikkatinizi çekerim bu son derece önemlidir. Ben yıllarca siyasetçi ve bürokrat olarak görev yaptığım süre içerisinde devlet projelerinde kaynakların sonuç vermesi ile haşır neşir oldum. İnanın bu çok zordur. Kaynak para bulunur ama o paranın sağlıklı kullanılabilmesi gerekir. Manisa’da bu sağlandı. Bu anlamda Cengiz Ergün’ü ve değerli mesai arkadaşlarını, teşkilatta yer alan herkesi kutlamak istiyorum. Bu tesisin Manisa’ya hayırlı olmasını diliyorum.  Güzel toplantımıza katılan değerli dostlarımızı sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”


Manisa Belediyesi’nden memnunuz


Oral’ın ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan söz aldı. Hayırlı bir hizmet için bir araya gelindiğini belirten Ayhan, “Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak özellikle mahalli idareler noktasında Manisa Belediyesi’nden memnunuz. Neden memnunuz? Manisalı vatandaşlarımız ilçelerini de dikkate alırsanız, Turgutlu, Salihli, Demirci, Milliyetçi Hareket Partisi ile hemhal olmuş, buluşmuş, bir araya gelmişiz. Cengiz Başkan sayesinde de bizleri teşkilatımla beraber Manisa merkezinde iktidara getirdiniz. Biz belediyelerimizden, belediyelerimizin çalışmalarından Allah razı olsun memnunuz. Siyaset anlamında bir iş üzerine gitmektense, kamu kurumları arasındaki işbirliğini, bölgeyle yakınlaşmayı başkanımız sağlamış. Allah razı olsun diğerleri de onlarla entegre olmuş, yakınlaşmış. Vatandaşa hizmet böyle gider. Ben görüyorum ki, sayın milletvekillerimizle, sayın belediye başkanımızla, teşkilatımızla Manisalılar hemhal olmuş, birleşmişler. Zaten siz Manisa’da memnun olmadıklarınızı buradan Bursa’ya doğru gönderiyorsunuz. Önemli olan hizmet. Ben bugün teşkilatımızı, belediyemizi ziyaret ettim. Manisa sokaklarını gezerken teşkilatımızın ve belediyemizin Manisalılarla bütünleştiğini gördüm. Teşekkür ediyorum Sayın Başkanım. Bu güzel bir olay. Öncelikle hepinizden Allah razı olsun. Bize mahalli idarelerde bu yetkiyi verdiniz. Başkanımız da yüzünün akıyla bu işi götürüyor” diye konuştu.


Bu yatırımlar elzemdir


Son olarak söz alan Vali Vekili Necmettin Yalınalp ise, KESS Köprülü Viyadük Projesi’nin Manisa için önemine değinerek, kentteki trafik yoğunluğunu araç sayılarını belirterek ifade etti. Yalınalp, törene yatırımın Manisa’ya hayırlı olmasını dilemek için katıldığını belirterek, “TÜİK Bölge Müdürlüğü’nün 2 ay önce yaptığı istatistiği sizlerle paylaşmak istiyorum. İstatistiklere göre Manisa’da toplam araç sayısı 456 bin 678’dir. Bunların 151 bin 438’i otomobil, 65 bin 721 tanesi kamyonet ve kamyondur. Bunların 6 bin 221’i otobüs, 6 bin 465’ini minibüsler oluşturuyor. Traktör sayımız ise 73 bin 662’dir, ayrıca 152 bin 662 adet de motosikletimiz vardır. Kısacası kara taşıtı sayımız bir hayli fazladır. Her ay da bu rakamlarda bir artış söz konusudur. Bunları yatırımın önemini, yatırıma olan ihtiyacımızı belirtmek için söylüyorum. Bu kavşaklar, bu yollar modern yaşamın standartlarına uygun hale getirilmezse trafik sorununu halledemeyiz. Bu yatırımlar elzemdir. Sayın Belediye Başkanımıza, ekibine, amir, memur ayırt etmeden yatırımda emeği geçenleri kutluyorum. Yatırımın Manisa’ya hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.


Başkan projeyi anlattı


Konuşmaların ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, Vali Vekili Necmettin Yalınalp, Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve protokol üyeleri, okunan dualar ve kurban kesiminin akabinde temele ilk harcı döken butona bastılar. Ardından Belediye Başkanı Cengiz Ergün, inşaat alanında proje ile ilgili Genel Başkan Yardımcısı Ayhan, Milletvekilleri ve protokol üyelerine bilgiler verdi.


Proje nasıl olacak?


Manisa Belediyesi KESS Köprülü Viyadük projesi, alışılmış battı-çıktı tabir edilen kavşak yerine bölgeye köprülü viyadük şeklinde hazırlandı. Köprü ayakları 121 adet forekazık diye tabir edilen betonarme kazıklarından oluşuyor. Bunlara prefabrik, ön germeli kirişler oturtulacak. Üst kısmı oluşturacak olan bu kısım İzmir-Bursa sürat yolunun bağlantısını sağlayacak. Alt kısım ise Manisa-Sanayi-Adliye ve İzmir güzergahının bağlantısını sağlayacak. Yaklaşık 14 milyon TL’ye mal olacak projenin yaz mevsimi öncesi tamamlanması hedefleniyor.


Manisa Belediyesi


Geri Dön