20 / 04 / 2024

Keten İnşaat 2015'te 5 yeni projeye başlayacak!

Keten İnşaat 2015'te 5 yeni projeye başlayacak!

Nişantaşı, Cihangir, Beşiktaş, Çırağan, Bomonti semtlerinde imza attığı dönüşüm projeleri ile güçlü bir marka olan Keten İnşaat A.Ş, 2015 yılı hedeflerini belirledi. Firma 5 yeni projeye hazırlanıyor...



Nişantaşı, Cihangir, Beşiktaş, Çırağan, Bomonti semtlerinde imza attığı dönüşüm projeleri ile güçlü bir marka olan Keten İnşaat A.Ş, sadece proje geliştirme ve uygulamada değil aynı zamanda satış konusunda gösterdiği titiz tutumla ve satış sonrası ev sahiplerine sunduğu yönetim hizmetleriyle de tercih sebebi oluyor. 


-2015 hedefleri belirlendi mi? 

Keten İnşaat AŞ'nin sektöründe 40 yıla yaklaşan geçmişinden güç alarak 2015 yılında da güçlenerek yolumuza devam edeceğiz. Bitme aşamasında olan, yapımı devam eden ve başlanacak olanlarla birlikte 20'ye yakın projemiz var. Anadolu yakasında da 2'si boğaz hattı, 3'ü Caddebostan hattı olmak üzere toplam 5 projeye başlıyoruz. Burada da ciddi talep gördük, bu durum bizi gururlandırdı. Bu talepleri değerlendirerek devam edeceğiz. 



-Satışları etkilendi mi peki? 

Bu düşüncemizden dolayı iş birlikteliği yapmadığımız yatırım grupları oldu. Ama bunun yanında bu seçiciliğimizden dolayı bizi tercih eden insanlar da çok oldu. Sadece bir ev değil kaliteli ve zevkli bir yaşama mekan olacak bir ev aldığının farkında olan müşterilerimiz daima bizi tercih etmeye devam etti. Genel tabloya baktığımızda 2014 ile ilgili koyduğumuz hedeflerimizin hepsine ulaştık. Hatta hedeflerimizin üzerine çıkıyoruz. Komşusundan ağzı yananların çok defa söylediği " ev alma komşu al" ata sözü son yıllarda karma konut projelerinde yaşayan insanların sıklıkla tekrarladığı cümleler arasında yer alıyor. Sektörde artan arz ve sertleşen rekabet ortamında proje üreten şirketler sadece satışa odaklanıp, satış sonrası oluşabilecek sosyal ortamı ne yazık ki gözden kaçırıyor. Keten İnşaat AŞ'nin tutumu ise bu konuda sektördeki çoğu şirketten farklı. Şirket bir yandan proje ve uygulama aşamasında tüm unsurları itinalı bir şekilde oluştururken, diğer yandan konut alacak insanlar arasında da belli bir uyumu yakalamaya çalışıyor. Projelerde hayat başladıktan sonra ev sahiplerinin kendileriyle benzer yaşam beklentilerine sahip komşularıyla komşuluk ilişkileri geliştirebilmeleri için özen gösteriliyor, Keten Yönetim AŞ markasıyla verilen yönetim hizmetleriyle de proje aşamasındaki kalite ve yüksek standardın yönetim hizmetleriyle sürdürülmesi sağlanıyor. Bu nedenle apart otel gibi farklı kullanım amaçlarına hizmet eden projeler Keten İnşaat AŞ'nin tercihleri arasında yer almıyor. 


-Ferhat Bey, satışın çok önemli olduğu pazarda müşteri seçmek de ne demek? 

Müşteri seçmek değil aslında konu. Biz proje üretirken 3 ana konuya dikkat ediyoruz. 

Birincisi yapacağımız projenin hayata geçtiği semtin veya sokağın kimliğine bağlı olması onu yansıtması. İkincisi ise projemizin, içinde yaşayacak insanların tüm beklentilerini karşılayacak özelliklerde, kaliteli olması. Üçüncüsü ise projede hayat başladığında, her bir konut sahibinin bir biri ile uyum içinde, bir birlerinden rahatsız olmadan, kendilerini güven içerisinde hissederek mutlu bir şekilde yaşamasını sağlamasıdır. İlk ikisini iyi yapmanız sizin başarılı olmanız için yeterli değil. İnsanın iyi bir kimliğe sahip, kaliteli bir evde yaşaması onun mutluluğu için yeterli değil. Çünkü insan sosyal bir varlık. Bu yüzden etrafındaki insanlarla iletişim kurma gereksinimi vardır. Etrafında olan insanlara güvenmek ister. Biz istiyoruz ki insanlar büyük hayallerle, beğenerek aldıkları evlerinde, komşularından dolayı mutsuz olmasın, komşuluk ilişkileri eskisi gibi değerli olsun. Bu yüzden de normal yaşam kullanım amaçları dışında projelerimiz içerisinde apart gibi kullanım düşüncelerine izin vermiyoruz. 

Örneğin halen sürdürmekte olduğumuz Keten Bomonti ve Keten Çırağan projelerinde her iki semtin tarihten getirdiği birikime, dokusuna, semt kültürüne uyumlu; yaşam zevkleri bu kültürle örtüşen müşterilerimizi buluşturmaya, doğru komşulukların temelini atmak için seçici olmaya çalışıyoruz. 


MÜZİK TUTKUNU 

YÜKSEK MİMAR Ferhat Keten, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nden mezun olduktan sonra yüksek lisansını ingiltere Nottingham Trent Üniversitesi, İrlanda Waterford Teknoloji Enstitüsü ve Almanya Karlsruhe FHTH'da tamamladı. Tarihi Yerleşmelerde Değişen Kentsel Yaşam konulu çalışmasıyla Körber Foundation bursu kazandı, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir Bölge Planlama Bölümü'nde doktora çalışmalarını sürdüren yüksek mimar Ferhat Keten, zaman zaman İTÜ ve Kültür Üniversiteleri'nde ders veriyor. Ferhat Keten güne erken başlayan bir İstanbullu, şehrin her anının tadını çıkarmayı seviyor. Yoğun iş yaşamını spor ve müziğe de zaman ayırarak dengeliyor. İyi bir müzik dinleyicisi olmakla yetinmemiş, aynı zamanda klarnet çalıyor. 


Milliyet Ek


Geri Dön