19 / 04 / 2024

KEY ödemeleri 23 Ağustos'ta başlıyor

KEY ödemeleri 23 Ağustos'ta başlıyor

Konut Edindirme Yardımı (KEY) hesaplarının tasfiyesi kapsamında 1.3 milyon kişiye 23 Ağustos'tan itibaren ödeme yapılacak



Hak sahiplerinin merakla beklediği Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödemelerinde üçüncü bölüm için geri sayım başladı. Üçüncü KEY ödemesinden, birinci ve ikinci ödemelerden yararlanamayan veya eksik alan 1.3 milyon hak sahibi yararlanacak. Hak sahiplerine toplam 280 milyon lira KEY parası ödenecek. Ödeme listesinin Resmi Gazete'nin 22 Ağustos'taki mükerrer sayısında yayımlanması ve ödemelerin 23 Ağustos'ta başlaması planlanıyor. Liste 22 Ağustos günü gece yarısından sonra Emlak Konut GYO'nun internet sitesinde de ilan edilecek. 23 Ağustos'ta Emlak Konut GYO'nun internet sitesine TC vatandaşlık numarası ile girenler, alacakları KEY tutarını görebilecek. Ziraat Bankası da şubelerde sıkışıklık yaşanmaması için TC vatandaşlık numaralarının son iki hanesine göre ödeme takvimi açıklayacak. Hak sahipleri gecikme nedeniyle KEY'lerini yüzde 11.25 zamlı alacak. Tasfiye Halindeki Emlak Bankası KEY Birimi'nin, TC kimlik numarası çakışan 203 bin 445 kişilik bir liste üzerinde çalıştığı ve ödeme yapılacak kişi sayısının artabileceği belirtiliyor.
Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

1.3 milyon kişiye KEY ödenecek
Konut Edindirme Yardımı (KEY) hesaplarının tasfiyesi kapsamında, 1.3 milyon kişiye ödeme yapılmasına ilişkin listenin, Resmi Gazete´nin 22 Ağustos´taki mükerrer sayısında yayımlanması öngörülüyorListenin yayımından sonra, ödemelerin 23 Ağustos´ta başlaması planlanıyor. Bu kapsamda, yaklaşık 280 milyon lira ödenecek.

Ödeme listesi, Resmi Gazete´de yayımlanması ile birlikte, 22 Ağustos günü gece yarısından sonra Emlak Konut GYO´nun internet sitesinde de ilan edilecek. 23 Ağustos´ta Emlak Konut GYO´nun internet sitesine vatandaşlık numarası ile girenler, alacakları KEY tutarını görebilecek. Ziraat Bankası da şubelerde sıkışıklık yaşanmaması için vatandaşlık numaralarının son iki hanesine göre ödeme takvimi açıklayacak.

Yetkililerin verdiği bilgiye göre, yeni listede 1 milyon 496 bin 796 kayıt bulunuyor.

Bir kişinin değişik kurumlarda çalışmış olması halinde, bütün işyerlerine ilişkin kayıtların listede yer aldığı, ancak toplamda tek bir ödeme rakamı göründüğü, bu nedenle ödeme yapılacak kişi sayısının 1.3 milyon civarında olacağı kaydedildi.
Milliyet


Geri Dön